2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Újabb támadás romák ellen: rálőttek egy házra Táskán
2009. 05. 06. 00:00

A keddre virradóra történt támadás során két lövedék az ablakon át hatolt az épületbe.

A keddre virradóra történt támadás során két lövedék az ablakon át hatolt az épületbe, míg a másik két lövedék a falba fúródott - mondta el kedden késő este Horváth Gyula, a szomszédos, Lengyeltóti település roma civil szervezeti vezetője.

Szemtanúk elmondása alapján tudatta, hogy, egy kisebb fekete autóból adták le a lövéseket a cigánysor utolsó házára, majd az ismeretlen támadók elmenekültek.

Horváth Gyula, aki maga is járt a településen a lövöldözést követően, mivel Táskán nincs cigány kisebbségi önkormányzat , azt mondta, hogy a kaposvári és a marcali rendőrök még a délelőtt folyamán helyszíneltek, és megtalálták az egyik, falba fúródott lövedéket, valamit a lőszerhüvelyeket is.

A településen a kormány telep-felszámolási programja tavaly fejeződött be. A helyi cigányok fele a faluba költözött, míg a többieknek a korábbi utcában építettek lakásokat. A támadás ennek a cigánysornak az utolsó házánál történt keddre virradóra, hajnali 2 óra körül.

Horváth Gyula azt mondta, a környező falvakban élő Somogy megyei cigányok félnek, rendőrségi védelmet kérnek, de addig is éjjelente járőrözni fognak.

A Somogy megyei rendőrség szóvivője többször megismételve azt mondta: "ezzel kapcsolatban semmit nem tudok mondani". Bíró Gábor százados arra sem kívánt válaszolni, hogy a megyében folytatnak-e ilyen ügyben nyomozást. Szintén nem kívánt nyilatkozni az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság sem.

Bogdán Sándor, az Országos Cigány Önkormányzat megyei irodavezetője egy másik esetről beszámolva elmondta, hogy Bereg és Kutas között vasárnap délután biciklijüket toló roma fiatalokra lőtt rá autójából kiszállva egy férfi, de itt sem sérült meg senki. A fiatalokat a nagyatádi rendőrségen kihallgatták, és megindult a nyomozás - tette hozzá.