HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Négy embert vádolnak a hevesi roma-rendőr affér miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  heves
2009 április 29    Forrás: heol.hu


Ez a cikk archív

Elkészült a vádirat a Hevesen februárban történt roma-rendőr affér ügyében. Négy embert vádolnak csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével. Másik négy - köztük három fiatalkorú - ellen nem emeltek vádat.

Hirdetmény

A hevesi Dankó Pista utcában idén február 7-én történtek kapcsán az Egri Nyomozó Ügyészségen április 27-re elkészült a vádirat M. Ferenc és társaival szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Erről a Heves Megyei Főügyészség tájékoztatott.

A vád szerint M. Ferenc és Sz. Tiborné valótlan tartalmú bejelentést tett a Hevesi Rendőrkapitányság ügyeletén. Arról beszéltek, hogy a házuk előtt éppen verekedés van. Kéttagú járőr autózott a helyszínre, de nem észleltek semmiféle csetepatét a megjelölt helyen, ezért visszamentek a kapitányságra. Rövidesen azonban újra telefonáltak M.-ék a rendőrségnek, ami után az egyenruhások igyekeztek utánajárni annak, ki a bejelentő, s információt is akartak gyűjteni a telefonon jelzett cselekményről.

M. Ferenc az utcán beszélgetett vádlott-társaival és másokkal. A megérkező rendőrautót magához intette, s azonnal kiabálni kezdett a hivatalos személyekkel, felelősségre vonva őket korábbi akciójukért, amivel szerinte fölöslegesen zaklatták a családját. Mindinkább bedühödött, s többször rácsapott ököllel a szolgálati jármű motorházának tetejére, rátámaszkodott, s próbálta meggátolni, hogy a rendőrök elhagyhassák a helyszínt. Ordítozott a vádirat szerint a harmadrendű vádlott is, aki, amikor a kocsiban ülők fel akarták húzni az ablakot, azt lenyomva a jobboldalon benyúlt az autóba, s azzal fenyegetőzött, hogy ha a járőrök nem szállnak ki, a járgányt összeverik. A vádhatóság álláspontja szerint eközben az elsőrendű terhelt arra biztatta a közel húsz személyből álló tömeget, hogy "üssék agyon, öljék meg" a kocsiban ülőket. Sz. Sándor másodrendű vádlott a házuk udvarából egy fanyelű, fémfejű lapátot hozott elő. "Szálljatok ki, mert beverem a szélvédőt!" - harsogta, a feje fölé emelve a kerti szerszámot. Azzal az elülső szélvédő felé is sújtott, azonban mielőtt elérte volna azt, a lendületét lefékezte, a kocsiban végül nem tett kárt. Elhangzott még az is M. Ferenc szájából, amikor az egyik rendőr rádión segítséget szeretett volna kérni kollégáitól, hogy "meg ne próbáld, mert szétverjük a kocsit"! A vád szerint a negyedrendű vádlott is résztvevője volt az agresszívan, támadóan fellépő sokadalomnak, folyamatosan kiabált, fenyegette a zsarukat, ellenük hangolta a tömeget.

Az afférnak az vetett véget, hogy a járőr parancsnoka a visszapillantó tükörből észlelve, hogy az autó mögött nem állnak, hátramenetben nagy sebességgel elhajtott.

A nyomozás során az Egri Nyomozó Ügyészség azt is megállapította, hogy a vádlottak magatartásukkal a rendőröket jogszerű eljárásukban fenyegetéssel és lapáttal felfegyverkezve akadályozták. A vádiratban foglaltakat a vádhatóság szerint bizonyítják a sértett egyenruhások, s a tanúk elmondásai, M. Ferenc, Sz. Sándor és H. A. gyanúsítottak ügyészségi vallomásai, a bejelentésekről készült hangfelvételek, valamint az egyik országos televíziós csatorna másnapi híradójának részlete.

Mindezek alapján a négy vádlottat a hatóság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja, amit társtettesekként valósították meg. Az ügyben első fokon a Hevesi Városi Bíróság hoz majd ítéletet.

Az ügyben az Egri Nyomozó Ügyészség eljárása során megszüntette a nyomozást a fiatalkorú M. Zs.-vel szemben bizonyíték, míg K. Zs., fiatalkorú H. A. és ifj. M. F. esetében bűncselekmény hiányában. Ennek megfelelően e négy személy ellen nem is emeltek vádat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt