HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

50 millió már bárkinek elég lehet

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  gyilkosságok
2009 április 26    Forrás: Hírszerző, RomNet


Ez a cikk archív

Egyesítette a cigányok elleni gyilkosságok nyomravezetői díját az országos rendőrkapitány. A főkapitány bízik benne, hogy 50 millió forint megtörhet valamilyen akarategységet, azt is megszólalásra késztetheti, aki ezt nem így gondolja. A rendőrség védelmet nyújt az esetleges nyomravezetőnek.

Hirdetmény

A romák elleni támadások egyesítése és az 50 millió forintos nyomravezetői díj kitűzése logikus lépés volt, ami mutatja azt is: komolyan valószínűsíthető összefüggés - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Tarjányi Péter rendőrségi szakértő. Szerinte tehát sorozattámadásról van szó, ami ha tovább folytatódik, újabb áldozatok lehetnek. Ezt pedig a rendőrség nem engedheti meg.

A szakértő biztos abban, hogy a nyomozók el fogják fogni a támadót vagy támadókat, csak az kérdés, hogy mikor. Esetleges újabb hasonló fegyveres támadás után, ha a bűnöző hibázik, vagy akár néhány napon belül a magas nyomravezetői díjnak köszönhetően.

Tarjányi Péter kifejtette, hogy a támadó valamilyen háttérrel rendelkezik, hiszen fegyvert és lőszert be tud szerezni. "Valamit emberek tudhatnak" - fogalmazott. Éppen azt szeretné a rendőrség elérni, hogy ezek az emberek elgondolkozzanak azon, hogy amennyiben segítik a nyomozókat "végül is pénzhez juthatnak".

A szakértő szerint látszik, hogy a támadó vagy támadók villámgyorsan nyúlnak fegyverhez, amit emberi élet kioltására használnak. Kiválasztják az áldozatukat, körbejárják a helyszínt azért, hogy embert vagy embereket öljenek. Tarjányi Péter megfogalmazása szerint a támadásokat "majdhogynem érzelmek nélkül hajtják végre". Ez a fajta hozzáállás, nyugalom ugyanakkor csak külön képzés után képzelhető el.

Az emberek túlnyomó többsége ugyanis nem tud érzelem nélkül gyilkolni, ehhez valamilyen képesítés kell, amit akár rendőri vagy katonai egységeknél lehet megszerezni. Így tehát szerinte logikus, hogy a rendőrség ezt a vonalat is vizsgálja.

Tarjányi Péter beszélt arról is, hogy a rendőrség védelmet nyújt az esetleges nyomravezetőnek. Magyarországon is működnek tanúvédelmi programok, amiknek keretében valaki akár teljesen új személyazonosságot is kaphat, tudomása szerint nemcsak az országhatáron belül, hanem az egész Európai Unióban. Véleménye szerint ebben az esetben a rendőrség ezt fogja felajánlani. Ha pedig az információért cserébe vádalkut kötne valaki a hatóságokkal, a szakértő szerint erre is van lehetőség.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!

  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?

  • Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket

  • Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt