HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Terry Black Száva Vince pártjának EP-választási lista élén

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  EP, választás, terry, black
2009 április 23    Forrás: Stop


Ez a cikk archív

Nem romapártként, hanem valamennyi kisebbség érdekét képviselve méretteti meg magát a júniusi európai parlamenti (EP) választáson a Magyarországi Kisebbségek Pártja - mondta Száva Vince elnök a 10 fős választási listát és a jelölteket bemutató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Hirdetmény

Az Országos Választási Bizottság által már nyilvántartásba vett szervezet listáját Dániel Péter, a párt jogi főtanácsadója vezeti, őt Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dö együttes tagja, majd a Terry Black néven ismert Rácz Károly követi. A jelöltek bemutatkozásukkor a szélsőségek és a cigányellenes megnyilvánulások elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozták.

Dániel Péter listavezető úgy fogalmazott: kiszabadult a szellem a palackból, a szélsőjobboldali nézet egyre nagyobb teret kap, de közös összefogással meg lehet állítani a terjedő zsidó-, és cigányellenességet. Bármilyen kisebbség, közösség ugyanolyan jogú tagja a nemzetnek, mint a magukat igaz magyarnak vallók, és vagyunk olyan magyarok mi is, mint Vona Gábor és Morvai Krisztina" - jelentette ki. Véleménye szerint a választásokon a jog, a tisztesség és a becsületesség mentén" győzni tudnak.

Rácz Károly azt mondta, a cigányoknak baloldali érzelmű pártra kell szavazniuk, mert ha a jobboldalra szavaznak, saját magukat köpik szembe".

Száva Vince, a Magyarországi Kisebbségek Pártja elnöke a jelöltek bemutatásakor elmondta, a 10 fős listán zsidó, cigány identitású, illetve több nemzeti kisebbség képviselői is helyet kaptak. Arra kérte a választókat, a voksoláskor ne egymás ellen, hanem az ország mellett szavazzanak, és ne bűnbakokat keressenek.

Közlése szerint eddig 13 ezer ajánlószelvényt gyűjtöttek össze a jelöltállításhoz szükséges érvényes 20 ezer ajánlószelvényből. Elmondta azt is, hogy a júniusi EP-választást a 2010-es országgyűlési választásokra való felkészülésnek is tartják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt