HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balog Zoltán nyilatkozata a romanap alkalmából

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  balog, zoltán
2009 április 08    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Balog Zoltán (Fidesz), az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága elnökének nyilatkozata a Romák Nemzetközi Napja alkalmából.

Hirdetmény

NYILATKOZAT

A rasszista előítéletek elleni küzdelemről, az etnikai békesség fenntartása érdekében.

A Magyar Köztársaság történetének egyik legválságosabb időszakát éli. Vannak akik rossz szociális helyzetük, életük kilátástalanságának okát bűnbaknak kikiáltott társadalmi vagy kisebbségi csoportokban, elsősorban a magyarországi cigányságban keresik.

Mindent meg kell tennünk azért, hogy a rasszista, kirekesztő eszmék ne találjanak követőkre. Mindent meg kell tennünk azért, hogy ne lehessen soha, sehol szalonképes a fajgyűlölet, vagy a kirekesztés bármilyen formája, és annak mentegetése. Az erőszakra, életek kioltására nem jogosíthat fel senkit semmilyen vélt vagy valós sérelem. Elítélünk minden brutális bűncselekményt, az ököljogot, a vérbosszút, bárki éljen is ilyen eszközökkel.

De azt sem szabad megengedni, hogy bárki politikai előnyszerzésre használja a rasszizmus vádját, a gyűlölködéssel való riogatást. Nem engedhetjük meg, hogy bárki is visszaéljen a kisebbségi csoportok valós vagy vélt félelmeivel. Visszautasítjuk azt a vádat, hogy Magyarország rasszista ország lenne. Felhívunk minden közszereplőt, hogy a romákkal vagy nem-romákkal szemben elkövetett brutális bűncselekményekről, konkrét ügyekről ne alkosson elhamarkodott ítéletet, ne prejudikáljon. Hiszen számos esetben bebizonyosodott már, hogy az egyes elkövetőket nem rasszista indítékok vezették, hanem romák közötti leszámolás volt az indítéka az adott bűncselekménynek.

Magyarország és benne minden polgára felemelkedéséért össze kell fognia minden tisztességes, józan politikai erőnek, hogy ne keresse senki nyomorúságának okát a másik nemzeti vagy vallási hovatartozásában, hanem bízhasson abban: közjó és egyéni boldogulás ebben az országban egymást erősíthetik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt