HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyílt levél Borovszkyért

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 április 02    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Alulírottak, a társadalmi esélyegyenlőség, mindenekelőtt a hazai szegények és cigányok esélyegyenlőségének ügye iránt elkötelezett szakemberek, megdöbbenéssel tapasztaljuk mindazt, ami az utóbbi hetekben a közoktatási integráció és az azért felelős szakembergárda körül zajlik.

Hirdetmény

A legsötétebb korokat idéző koncepciós eljárás folyik az oktatási integrációért felelős hivatal vezetője ellen, akit minisztere jelentett föl "vesztegetés" gyanújával, miközben az ezzel kapcsolatban feltett kérdésre a nyilvánosság előtt elismerte, hogy "egyetlen fillér sem tűnt el a minisztériumból", és a felhozott vádaskodások a vizsgálat szerint "elfogult, valószínűsítésekből fakadó, egyoldalú és rosszhiszemű állítások". Direkt módon azonban egyetlen alkalommal sem állt ki szakemberei becsülete, az iskolai integráció megvédése érdekében.

Az integrációellenes nagykoalíció és sajtója dr. Borovszky Tímea és munkatársai teljes ellehetetlenítése és meghurcolása érdekében, bizonyítatlan állításokra alapozott támadása voltaképpen arra irányul, hogy felszámolja az iskolai integráció eddigi eredményeit, miközben a legaljasabb módon beletipor e szakemberek magánéletébe és becsületébe.

A már-már nyíltan apartheidet követelők - akik kormánypártban és a közigazgatásban is egyre inkább hallatják a hangjukat - újabb és újabb frontot nyitnak: immár célkeresztbe kerül mindenki, aki a többség és a cigányság együttéléséért tevékenykedik, és elkezdődött az esélyegyenlőségi ügyek ismert képviselőinek meghurcolása, bemocskolása .

Nem kérünk a felelőtlenek támadásaiból, a gyávák közönyéből és a cinkosok hallgatásából! Az együttélésnek nincsen alternatívája. A legszegényebbek sorsa közös jövőnk egyik legégetőbb kérdése. Az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítése, a szegregáció- és diszkriminációellenesség olyan társadalmi célok, amelyek a Magyar Köztársaság jövőjét nagymértékben befolyásolják. A köztársaság jövője múlik azon, hogy a magas színvonalú alapképzés mindenki számára hozzáférhetővé váljon.

Az elmúlt években rendkívül fontos reformok indultak el a szegény és roma diákok közoktatási esélyegyenlőségének érdekében, amelyek kidolgozása, végrehajtása és a gyakran feudális normákat követő helyi vezetőkkel szemben történő megvédése jelentős mértékben Borovszky Tímea és maroknyi csapata állhatatos munkájának köszönhető.

Követeljük az ellenük indított vizsgálatok jogszerű és gyors lefolytatását, továbbá azt, hogy amennyiben nem igazolódnak be az ellenük felhozott vádak, gondoskodjon az oktatási kormányzat azonnali erkölcsi és politikai rehabilitációjukról is!

Követeljük továbbá azt, hogy haladéktalanul szólaljon meg a Kormány, az illetékes miniszter, és minden becsületes politikus az oktatási integráció jövőjével kapcsolatban!
www.romnet.hu

Horváth Aladár polgárjogi politikus, Hell István újságíró, Sághy Erna újságíró, Ladányi János szociológus, Kállai László polgárjogi aktivista, ifj. Lukácsi Pál polgármester.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?

  • Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket

  • Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?

  • Máté Dezső: Ha angolul beszélek, akkor külföldi vagyok és nem magyar cigányCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt