HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyílt levél Borovszkyért

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 április 02    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Alulírottak, a társadalmi esélyegyenlőség, mindenekelőtt a hazai szegények és cigányok esélyegyenlőségének ügye iránt elkötelezett szakemberek, megdöbbenéssel tapasztaljuk mindazt, ami az utóbbi hetekben a közoktatási integráció és az azért felelős szakembergárda körül zajlik.

Hirdetmény

A legsötétebb korokat idéző koncepciós eljárás folyik az oktatási integrációért felelős hivatal vezetője ellen, akit minisztere jelentett föl "vesztegetés" gyanújával, miközben az ezzel kapcsolatban feltett kérdésre a nyilvánosság előtt elismerte, hogy "egyetlen fillér sem tűnt el a minisztériumból", és a felhozott vádaskodások a vizsgálat szerint "elfogult, valószínűsítésekből fakadó, egyoldalú és rosszhiszemű állítások". Direkt módon azonban egyetlen alkalommal sem állt ki szakemberei becsülete, az iskolai integráció megvédése érdekében.

Az integrációellenes nagykoalíció és sajtója dr. Borovszky Tímea és munkatársai teljes ellehetetlenítése és meghurcolása érdekében, bizonyítatlan állításokra alapozott támadása voltaképpen arra irányul, hogy felszámolja az iskolai integráció eddigi eredményeit, miközben a legaljasabb módon beletipor e szakemberek magánéletébe és becsületébe.

A már-már nyíltan apartheidet követelők - akik kormánypártban és a közigazgatásban is egyre inkább hallatják a hangjukat - újabb és újabb frontot nyitnak: immár célkeresztbe kerül mindenki, aki a többség és a cigányság együttéléséért tevékenykedik, és elkezdődött az esélyegyenlőségi ügyek ismert képviselőinek meghurcolása, bemocskolása .

Nem kérünk a felelőtlenek támadásaiból, a gyávák közönyéből és a cinkosok hallgatásából! Az együttélésnek nincsen alternatívája. A legszegényebbek sorsa közös jövőnk egyik legégetőbb kérdése. Az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítése, a szegregáció- és diszkriminációellenesség olyan társadalmi célok, amelyek a Magyar Köztársaság jövőjét nagymértékben befolyásolják. A köztársaság jövője múlik azon, hogy a magas színvonalú alapképzés mindenki számára hozzáférhetővé váljon.

Az elmúlt években rendkívül fontos reformok indultak el a szegény és roma diákok közoktatási esélyegyenlőségének érdekében, amelyek kidolgozása, végrehajtása és a gyakran feudális normákat követő helyi vezetőkkel szemben történő megvédése jelentős mértékben Borovszky Tímea és maroknyi csapata állhatatos munkájának köszönhető.

Követeljük az ellenük indított vizsgálatok jogszerű és gyors lefolytatását, továbbá azt, hogy amennyiben nem igazolódnak be az ellenük felhozott vádak, gondoskodjon az oktatási kormányzat azonnali erkölcsi és politikai rehabilitációjukról is!

Követeljük továbbá azt, hogy haladéktalanul szólaljon meg a Kormány, az illetékes miniszter, és minden becsületes politikus az oktatási integráció jövőjével kapcsolatban!
www.romnet.hu

Horváth Aladár polgárjogi politikus, Hell István újságíró, Sághy Erna újságíró, Ladányi János szociológus, Kállai László polgárjogi aktivista, ifj. Lukácsi Pál polgármester.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Felgyújtották a kárpátaljai romák imaházát és óvodáját is

  • 2-4 évet kaptak Olaszországban, akik felgyújtották cigányok táborát

  • Már nem igazgató a gyermekbántalmazással vádolt angyalföldi iskolavezető

  • Az ORÖ kiállását várja a rendőri intézkedés után meghalt férfi ügyében Setét Jenő

  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt