2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyílt levél Borovszkyért
2009. 04. 02. 00:00

A legsötétebb korokat idéző koncepciós eljárás folyik az oktatási integrációért felelős hivatal vezetője ellen - állítják az aláírók.

A legsötétebb korokat idéző koncepciós eljárás folyik az oktatási integrációért felelős hivatal vezetője ellen, akit minisztere jelentett föl "vesztegetés" gyanújával, miközben az ezzel kapcsolatban feltett kérdésre a nyilvánosság előtt elismerte, hogy "egyetlen fillér sem tűnt el a minisztériumból", és a felhozott vádaskodások a vizsgálat szerint "elfogult, valószínűsítésekből fakadó, egyoldalú és rosszhiszemű állítások". Direkt módon azonban egyetlen alkalommal sem állt ki szakemberei becsülete, az iskolai integráció megvédése érdekében.

Az integrációellenes nagykoalíció és sajtója dr. Borovszky Tímea és munkatársai teljes ellehetetlenítése és meghurcolása érdekében, bizonyítatlan állításokra alapozott támadása voltaképpen arra irányul, hogy felszámolja az iskolai integráció eddigi eredményeit, miközben a legaljasabb módon beletipor e szakemberek magánéletébe és becsületébe.

A már-már nyíltan apartheidet követelők - akik kormánypártban és a közigazgatásban is egyre inkább hallatják a hangjukat - újabb és újabb frontot nyitnak: immár célkeresztbe kerül mindenki, aki a többség és a cigányság együttéléséért tevékenykedik, és elkezdődött az esélyegyenlőségi ügyek ismert képviselőinek meghurcolása, bemocskolása .

Nem kérünk a felelőtlenek támadásaiból, a gyávák közönyéből és a cinkosok hallgatásából! Az együttélésnek nincsen alternatívája. A legszegényebbek sorsa közös jövőnk egyik legégetőbb kérdése. Az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítése, a szegregáció- és diszkriminációellenesség olyan társadalmi célok, amelyek a Magyar Köztársaság jövőjét nagymértékben befolyásolják. A köztársaság jövője múlik azon, hogy a magas színvonalú alapképzés mindenki számára hozzáférhetővé váljon.

Az elmúlt években rendkívül fontos reformok indultak el a szegény és roma diákok közoktatási esélyegyenlőségének érdekében, amelyek kidolgozása, végrehajtása és a gyakran feudális normákat követő helyi vezetőkkel szemben történő megvédése jelentős mértékben Borovszky Tímea és maroknyi csapata állhatatos munkájának köszönhető.

Követeljük az ellenük indított vizsgálatok jogszerű és gyors lefolytatását, továbbá azt, hogy amennyiben nem igazolódnak be az ellenük felhozott vádak, gondoskodjon az oktatási kormányzat azonnali erkölcsi és politikai rehabilitációjukról is!

Követeljük továbbá azt, hogy haladéktalanul szólaljon meg a Kormány, az illetékes miniszter, és minden becsületes politikus az oktatási integráció jövőjével kapcsolatban!
www.romnet.hu

Horváth Aladár polgárjogi politikus, Hell István újságíró, Sághy Erna újságíró, Ladányi János szociológus, Kállai László polgárjogi aktivista, ifj. Lukácsi Pál polgármester.