HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rémület Tiszakanyáron

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Március 27    Forrás: MNO


Ez a cikk archív

Kommandósok törtek rá egy tiszakanyári családra, mert eltévesztették a címet - írja közleményében a Roma Sajtóközpont. A kommandósok ötven métert tévedtek, amikor berúgták a vétlen család házának ajtaját, és fegyvert fogtak a bennlévőkre, majd miután rájöttek, hogy rossz helyen vannak, annyit sem mondtak, hogy "pardon", mielőtt távoztak. A család panaszt tett az intézkedés ellen, a rendőrség belső vizsgálatot rendelt el.

Hirdetmény

Kommandósok rúgták be kora reggel a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) elnökségi tagja tiszakanyári házának ajtaját és rohanták le fegyverrel hadonászva a bennlévőket - értesítette a Roma Sajtóközpontot (RSK) az érintett. Gombos György elmondta: felesége alig tudott elugrani a betört, zuhanó ajtó elől, és még magához sem tért a rémülettől, amikor egy csuklyás kommandós fegyvert fogott rá, és azt ordította neki, hogy "Pofa be!", mert az asszony ijedten kérlelte, hogy mondja meg: mit vétettek - olvasható a közleményben.

A polgárjogi aktivista elmondása szerint a másik kommandós közben egy H. Béla nevű embert követelt rajtuk, és hiába mondták neki, hogy ők a Gombos család, ügyet sem vetve rájuk, fegyvereiket előre tartva felrohantak a padlásra, majd amikor lejöttek, nevetve annyit mondtak: "tévedtünk, nem ide kellett jönnünk, hanem egy házzal arrébb", aztán elrohantak. Az eltévedt kommandósok annyit sem mondtak a rémülettől megdermedt családnak, hogy "pardon" - állítja a családfő, aki ezután panaszt tett a rendőrségen az intézkedés ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben számolt be az akcióról. Eszerint embercsempészeket fogtak el a Bevetési Csoport munkatársai, akik tizenegy helyszínen tartottak házkutatást. A rendőrségi közlemény szerint az egyik gyanúsított tartózkodási címeként ismert tiszakanyári telken egymás mögött két lakóház volt. Az elsőben a rendőri felszólításra nem nyitottak ajtót, így azt betörték. Itt derült ki, hogy a keresett "célszemély" nem ebben a házban lakik, hanem a telken álló másik épületben fogták el.

A két ház között ötven méter távolság van, évekkel ezelőtt valóban egy telek volt, de a már hosszú ideje két külön helyrajzi számú telket kerítés választja el, külön utcából nyílik a házak bejárata, az én házam a 110-es, kétszintes, míg az, ahová menniük kellett volna az a 110/a jelzésű, csak egyszintes, és nincs átjárás a két ház között - mondta el Gombos György. Szomszédasszonya szerint is bárki láthatja, hogy két külön portáról van szó, de ha másból nem, a kerítésből ki is lehet következtetni. A szomszédasszony elmondása a kommandósok egy pillanatig sem vártak, hogy valaki reagáljon, csak bekiabálták, és máris rátörték az ajtót szomszédaira.

Fülöp Gergely megyei rendőrségi sajtószóvivő a Roma Sajtóközponttal csak annyit közölt: a helyszínen nem vették észre a különbséget a kollégák, és a vétlen család panasza nyomán belső vizsgálat indult a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon - olvasható a közleményben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt