2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Rémület Tiszakanyáron
2009. 03. 27. 00:00

Rossz házba rontottak be a kommandósok.

Kommandósok rúgták be kora reggel a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) elnökségi tagja tiszakanyári házának ajtaját és rohanták le fegyverrel hadonászva a bennlévőket - értesítette a Roma Sajtóközpontot (RSK) az érintett. Gombos György elmondta: felesége alig tudott elugrani a betört, zuhanó ajtó elől, és még magához sem tért a rémülettől, amikor egy csuklyás kommandós fegyvert fogott rá, és azt ordította neki, hogy "Pofa be!", mert az asszony ijedten kérlelte, hogy mondja meg: mit vétettek - olvasható a közleményben.

A polgárjogi aktivista elmondása szerint a másik kommandós közben egy H. Béla nevű embert követelt rajtuk, és hiába mondták neki, hogy ők a Gombos család, ügyet sem vetve rájuk, fegyvereiket előre tartva felrohantak a padlásra, majd amikor lejöttek, nevetve annyit mondtak: "tévedtünk, nem ide kellett jönnünk, hanem egy házzal arrébb", aztán elrohantak. Az eltévedt kommandósok annyit sem mondtak a rémülettől megdermedt családnak, hogy "pardon" - állítja a családfő, aki ezután panaszt tett a rendőrségen az intézkedés ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben számolt be az akcióról. Eszerint embercsempészeket fogtak el a Bevetési Csoport munkatársai, akik tizenegy helyszínen tartottak házkutatást. A rendőrségi közlemény szerint az egyik gyanúsított tartózkodási címeként ismert tiszakanyári telken egymás mögött két lakóház volt. Az elsőben a rendőri felszólításra nem nyitottak ajtót, így azt betörték. Itt derült ki, hogy a keresett "célszemély" nem ebben a házban lakik, hanem a telken álló másik épületben fogták el.

A két ház között ötven méter távolság van, évekkel ezelőtt valóban egy telek volt, de a már hosszú ideje két külön helyrajzi számú telket kerítés választja el, külön utcából nyílik a házak bejárata, az én házam a 110-es, kétszintes, míg az, ahová menniük kellett volna az a 110/a jelzésű, csak egyszintes, és nincs átjárás a két ház között - mondta el Gombos György. Szomszédasszonya szerint is bárki láthatja, hogy két külön portáról van szó, de ha másból nem, a kerítésből ki is lehet következtetni. A szomszédasszony elmondása a kommandósok egy pillanatig sem vártak, hogy valaki reagáljon, csak bekiabálták, és máris rátörték az ajtót szomszédaira.

Fülöp Gergely megyei rendőrségi sajtószóvivő a Roma Sajtóközponttal csak annyit közölt: a helyszínen nem vették észre a különbséget a kollégák, és a vétlen család panasza nyomán belső vizsgálat indult a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon - olvasható a közleményben.