HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A váltás első áldozata Hiller István

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Borovszky, Hiller, okm
2009 Március 25    Forrás: Sándor Csilla - Magyar Hírlap


Ez a cikk archív

Összefüggés lehet az oktatási tárca Esélyegyenlőségi Főigazgatóságán kirobbantott pénzügyi botrány, a kormányfőváltás és Hiller István oktatási miniszter várható leváltása között.

Hirdetmény

"Cigány vagyok, lekurvázott nő, aki állítólag százmilliókat síbolt. Megüzenték, hogy a minisztériumba se tegyem be a lábam" - nyilatkozta a Népszabadságnak Borovszky Tímea. Ennek ellenére a szaktárca felfüggesztett Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője a múlt héten is rendszeresen bejárt a minisztériumba. Információink szerint felfüggesztése nem jelenti azt, hogy kitiltották volna az épületből. Az aláírási és döntési jogot azonban megvonták tőle.
www.romnet.hu
Borovszky Tímeát Hiller István szakminiszter függesztette fel állásából egy közérdekű bejelentés alapján lefolytatott belső vizsgálat után. Az oktatási miniszter elrendelte az esélyegyenlőségi főigazgatóság gazdálkodásának átvilágítását 2006-tól kezdve. Úgy értesültünk, a pénzügyi vizsgálatok során az ellenőrök átnézték azokat a szerződéseket, amelyeket a Borovszky Tímea ismerőseinek, barátainak érdekeltségébe tartozó cégekkel kötöttek. Ifjabb Kadét Ernőnek az év végéig szól a megbízása, az esélyegyenlőségi főigazgatóságnak havi bruttó 400 ezer forintért ad tanácsokat. Előkerülhet az a szerződés is, amelyet Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága kötött a MultiPly Consulting Kft.-vel tavaly az Útravaló ösztöndíjprogram hatástanulmányának elkészítésére 9,54 millió forintért. A cég a szaktárca korábbi fejlesztési főosztályvezetőjének Borovszky Tímea közeli ismerősének Mesterházy Balázsnak az érdekeltsége.

"Ne csak 2006-tól, hanem már Magyar Bálint oktatási miniszterségétől vizsgáltassa át Hiller István kikhez, mekkora összegek, milyen munkáért kerültek a roma integrációra szánt pénzekből" - javasolta Menyhért Ildikó. A cigány kisebbségi közoktatási szakértő már 2003-tól jelezte, hogy a szaktárca céljai, tevékenysége a romák integrálására nem használ a cigányságnak.

Több neve elhallgatását kérő cigány értelmiségi úgy látja, összefüggés lehet a Borovszky-ügy kirobbantása a kormányfőváltás és Hiller István elmozdítása között. Elképzelhetőnek tartják, hogy Magyar Bálinthoz hasonló szellemiségű, SZDSZ-hez közeli személy veheti át ismét a szaktárca vezetését azért cserébe, hogy a liberálisok támogatják Gyurcsány Ferenc javaslatát a kormányfőcseréről.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt