HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Magyar Demokratikus Charta azt kéri az OIT vezetőjétől, hogy mihamarabb hozzanak másodfokú döntést a gárdaperben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda, bíróság
2009 Március 12    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Arra kéri az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot a Magyar Demokratikus Charta, hogy minél előbb hozzon döntést a Magyar Gárda ügyében. . Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnök-helyettesének írt levelében, melyet a RomNetnek is eljuttattak, emlékeztetett arra is, hogy nemrég Solton a gárda tagtoborzóján az előadó nyíltan antiszemita, uszító beszédet mondott és tagadta a náci haláltáborok létezését.

Hirdetmény

A Magyar Demokratikus Charta Fazekas Sándornak, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnök-helyettesének írt levelében azt írja: tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy megszülessen a másodfokú jogerős döntés a Magyar Gárda működésével kapcsolatban. A Fővárosi Bíróság ugyanis már tavaly december közepén megállapította, hogy a Magyar Gárda az egyesületi törvénybe ütközően gyakorolja a tevékenységét - félelmet kelt a cigányságban és a zsidók emberi méltóságát is sérti - ezért első fokon feloszlatta a gárdát, mint egyesületet. A szervezet ez ellen fellebbezett, ezt azonban eddig még nem bírálták el.


A Magyar Demokratikus Charta szóvivőinek levele az OIT elnökhelyettesének

Dr. Fazekas Sándor
Országos Igazságszolgáltatási Tanács
elnökhelyettes

Tisztelt Elnökhelyettes Úr!

A Magyar Gárda Solton tartott tagtoborzó rendezvényén, melyről egy televízió-adásban filmfelvételt mutattak be, az előadó nyíltan antiszemita, uszító beszédet mondott. Azzal vádolta a zsidókat, hogy a magyarság többségének kiirtására készülnek, s tagadta a náci haláltáborok létezését. Közismert, hogy a Fővárosi Bíróság 2008. december 16-án született elsőfokú ítéletében megállapította, hogy a Magyar Gárda az egyesületi törvénybe ütközően gyakorolja tevékenységét, félelmet kelt a cigányságban, illetve a romákon kívül más kisebbségek, például a zsidók emberi méltóságát is sérti, és ezért feloszlatta a Magyar Gárdát mint egyesületet. A szervezet jogi képviselete ez ellen fellebbezést nyújtott be, amelynek elbírálására mind a mai napig nem került sor. Ugyanakkor a Magyar Gárda láthatóan háborítatlanul folytatja tevékenységét, amelynek célja változatlanul magyar állampolgárok emberi méltóságának megsértése, a romák megfélemlítése. Tekintettel arra, hogy a Gárda tevékenysége súlyosan veszélyezteti a magyar demokrácia stabilitását, és polgártársaink jelentős részében félelmet ébreszt, határozottan arra kérjük az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot, hogy tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az Ítélőtábla mielőbb meghozza a másodfokú, jogerős döntését a Gárda működésével kapcsolatban.

Tisztelettel:
Bauer Tamás Fleck Zoltán Vásárhelyi Mária Vitányi Iván
a Magyar Demokratikus Charta szóvivőiHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt