HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma programok Dzsódhpurban és Delhiben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, kultúra
2009 Március 11    Forrás: kultura.hu


Ez a cikk archív

A Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ február végén és március elején a magyarországi romák kultúráját állította programjai fókuszába.

Hirdetmény

A nyugat-indiai Rádzsaszthánban, ahonnan a romák a tudomány mai állása szerint származnak, Magyar roma napokat rendeztek, amelyek keretében a Dzsódhpuri Filmtársasággal együttműködve roma témájú filmekből tartottak magyar filmfesztivált. A magyar intézet a Sangeet Natak Akademi (Előadóművészeti Akadémia) közreműködésével zenei tárgyú előadásokat is szervezett.

Dr. M.M. Mathur népzenekutató a rádzsasztháni népzenéről beszélt, míg dr. Lázár Imre, a DMTKK igazgatója Cigányzene - Roma népzene címmel tartott multimédiás előadást, rávilágítva a rádzsasztháni és a magyarországi roma népzene közötti párhuzamokra és a magyarországi romák sokrétű, jelentős hozzájárulására a magyar zenei kultúrához.

A Dzsódhpurban megrendezett magyar napok további programja volt egy híres indiai személyiségeket bemutató bélyegkiállítás a Magyar Filatéliai Múzeum gyűjteményéből.

Delhiben az EUNIC (az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézetei) indiai tagozata által rendezett előadás-sorozat keretében szervezett a DMTKK roma tárgyú programot. Az előadás-sorozat magyar darabjaként Munk Veronika médiaszociológus A romák reprezentációja a magyar médiában címmel tartott élénk érdeklődéssel kísért és nagy tetszéssel fogadott előadást az India International Centre konferenciatermében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt