2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Cigányok, ma meghaltok, fel lesztek gyújtva!"
2009. 03. 10. 00:00

"Nagyon féltünk, nem mertünk elaludni. Felhívtuk a rendőrséget, ahol azt mondták, hogy tudnak a fenyegetőkről.

"Cigányok, ma meghaltok, fel lesztek gyújtva!" - Horváth Mónika szerint ezt kiabálták az utcájukban 8-10 autóból keddre virradó éjszaka. A gárdisták autós felvonulása állítólag este 10 órakor kezdődött és éjjel 2 óráig tartott a városban. "Nagyon féltünk, nem mertünk elaludni. Felhívtuk a rendőrséget, ahol azt mondták, hogy tudnak a fenyegetőkről. Azt tanácsolták, hogy zárkózzunk be, ha történik valami, akkor kijönnek" - mondta Horváth Mónika.

A rendőrség szerint felvonulás egyáltalán nem volt. Mindössze egyetlen, fekete autó hajtott át a Május 1. utcán, amiből kikiabálták a fent idézett mondatot. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője éjszakai bejelentésről sem tud, az az egy autó még hétfőn délután, 5 óra körül járt az utcában.

Erről kapott bejelentést a rendőrség, és az ügyben zaklatás vétsége miatt nyomozást indított. Már több tanút meghallgattak, de a fenyegető egyelőre ismeretlen, úgyhogy újabb tanúk jelentkezését várják - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Beleznai Ágnes sajtószóvivő.