HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma vezetők ultimátuma a kormánynak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Március 05    Forrás: Néző László - MNO


Ez a cikk archív

Kilépnek a kormány által létrehozott roma integrációs szervezetből a cigány szervezetek, amennyiben a kormány nem teljesíti követeléseiket - jelentették be sajtótájékoztatón a Roma Irányító és Monitoring Bizottság tagjai. Követeléseik között a roma integráció felgyorsítása, a telepfelszámolás azonnali megkezdése, az uniós pénzek hatékonyabb, roma célú felhasználása is szerepel.

Hirdetmény

Ultimátumot intéztek a Roma Irányító és Monitoring Bizottságban részt vevő cigány szervezetek a kormányhoz: amennyiben a továbbiakban is az eddigi módon kezeli a kormány a roma ügyeket, azonnal elhagyják a Roma Integrációs Tanácsot, melyet a kormány a Roma Integráció Évtizede Program kapcsán hozott létre.

A roma szervezetek szerint a rendszerváltás óta működő kormányok nem tettek eleget a romák leszakadásának, kirekesztésének megakadályozásáért, ráadásul az uniós tagságunkkal sem váltak valóra a cigányság reményei. Az ultimátumot aláíró roma szervezetek nem hajlandók tovább vállalni részvételüket a cigányok szociális, nemzetiségi és emberi jogi elnyomásának leplezését szolgáló látszatcselekvések legitimálásában.

Követelik az uniós és hazai fejlesztési források átcsoportosítását a hátrányos megkülönböztetés, esélyegyenlőtlenség megszüntetésére, felszámolására. Követelik továbbá a romák körében tapasztalható kirívóan magas munkanélküliség országos szintjére csökkentését, a cigány nyomortelepek felszámolását, az oktatási szegregáció megszüntetését és a kulturális autonómia intézményének kiépítését is.



Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztek



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt