HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: az elmúlt húsz év nem hozott pozitív változást a cig

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Február 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke szerint a rendszerváltozás óta nem történtek alapvető pozitív változások a cigányság helyzetében.

Hirdetmény

Farkas Flórián szombaton, a szervezet szolnoki kongresszusán - az általa jegyzett, az MTI-nek megküldött közlemény szerint - azt mondta, a szocialista kormány bűncselekményt követett el a cigánysággal szemben, mert nyolc éven át cigányellenes politikát folytatott.

A Lungo Drom elnöke, aki egyben a Fidesz parlamenti képviselője, azt hangoztatta: kormányváltásra van szükség, ezért a Fidesz-KDNP listájára és egyéni jelöltjeire leadott minden egyes szavazat közelebb viszi a cigányságot "egy új és reményteli jövő kezdetéhez".

Közölte, a kongresszuson elfogadták a Lungo Drom új cigánypolitikai programját, amely új szemléletet tükröz. Ez azt jelenti, hogy a dokumentum nem a gondoskodó, hanem a segítő állam szerepét helyezi előtérbe, hiszen - mint fogalmazott - így válhat a sorsán változtatni akaró és tudó cigányok jelentős része a nemzetgazdaság aktív tagjává, polgárrá.

Kitért arra is, programjuk prioritásai között szerepelnek egyebek mellett a nevelési, oktatási és ösztöndíj-programok, a foglalkoztatás lehetőségeinek megteremtése, valamint a lakhatás feltételeinek javítása.

Úgy látja, a diszkrimináció ellen nem kampányszerűen, egy-egy törvénnyel kell fellépni, hanem a diszkrimináció-mentesség követelményének kell érvényesülnie a jogalkalmazás minden területén.

A közlemény szerint a kongresszuson beszédet mondott Navracsics Tibor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője is, aki azt hangoztatta, hogy az új kormány az egység, a biztonság, a jólét és a kiszámíthatóság kormánya lesz, mely kiemelt figyelemmel lesz a munkahelyteremtés biztonságára.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt