HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lezárult a roma diplomások fővárosi tapasztalatszerző ösztöndíjprogramja

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, ösztöndíj
2009 Február 24    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Végzettségüknek megfelelő munkakörben szerezhetett tapasztalatot egy norvég alap által finanszírozott projektben 35 érettségizett vagy diplomás roma fiatal a Fővárosi Önkormányzat háttérintézményeiben; a most záródott projektet követően többségük elhelyezkedett az elsődleges munkaerőpiacon.

Hirdetmény

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szerdai tájékoztatása szerint a "Beindító" Fővárosi Roma Gyakornoki Ösztöndíj azért jött létre, hogy segítse a tanult roma fiatalok életpályájának elindítását, mert a kisebbségi közösséghez tartozók foglalkoztatási esélyei nagyban elmaradnak az országos átlagtól.

Hozzátették: a roma fiatalok képzettségük megszerzése után újabb nehézségekkel szembesülnek: egyrészt pályakezdőként, munkatapasztalat hiányában nem szívesen alkalmazzák őket, másrészt roma identitásuk sok munkáltatóban még mindig ellenérzéseket vált ki - írta az NFÜ az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzáfűzve, ezért a magyar kormány és a támogató alapok roma fiataloknak szánt oktatási ösztöndíjának az a célja, hogy segítsen ezen a helyzeten.

Hargitai Dávid projektvezető a részleteket ismertetve az MTI-nek elmondta: a programban részt vett 35 ember a féléves gyakornoki idő alatt képzettségüknek, kompetenciájuknak megfelelő munkakörben kapott lehetőséget munkatapasztalat szerzésre.

Megismerkedhettek hivatásukkal, megismerhették a közfeladatokat ellátó szervezetek életét, működését, illetve az intézményes keretek közt működő közszolgálat során munkatapasztalatot szereztek az államigazgatás szabályai közt szervezhető szolgáltatásokról is.

A projekt - amely a Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával jött létre a Budapest Esély Nonprofit Kft. és partnerei szervezésében - egy féléves gyakornoki foglalkoztatása volt. A gyakornokság alatt az ösztöndíjasok keresetpótló ösztöndíjban részesültek. A munkahelyükön úgynevezett patrónusok segítették a roma fiatalokat.

Hargitai Dávid elmondta: a programban résztvevők közül időközben két fiatal már elhelyezkedett a főváros befogadó intézményeiben, 15 ember pedig az elsődleges munkaerőpiacon kapott álláslehetőséget. A projektvezető megjegyezte: egy héten belül újabb öt ember kap majd munkalehetőséget különféle intézményeknél.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt