2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Horváth Aladár: szociális fordulatra van szükség
2009. 02. 22. 00:00

Függetlenként méretteti meg magát, mint országgyűlési képviselőjelölt a 8-as számú választókörzetben.

Függetlenként méretteti meg magát, mint országgyűlési képviselőjelölt a 8-as számú választókörzetben - mondta.

A kampányrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatóján az MTI-nek kifejtette: Edelény és vonzáskörzetében működő civil közösségek felkérésére döntött úgy, hogy függetlenként jelölteti magát a térségben. Az ehhez szükséges ajánlószelvényeket már összegyűjtötték.

Hozzátette: olyan mértékű lemaradottság, munkanélküliség, nyomor és kiábrándultság jellemzi a Borsod megyei Edelény és vonzáskörzetének térségét, amely jól mutatja más, hasonló gondokkal küzdő, fokozottan hátrányos helyzetű térség állapotát is az országban. Ezért kell egy újfajta politika - indokolta.

Úgy fogalmazott: a bal- és a jobboldal, a szegények és a gazdagok, illetve cigányok és nem cigányok összefogására van szükség ahhoz, hogy az ország egytizedét jelentő közösség ne szakadjon le végérvényesen.

Véleménye szerint ebben a válságrégióban olyan mértékű szellemi, erkölcsi és fizikai leépülés van jelen, amely egyértelmű következménye az elmúlt évtizedek egymásra rakódó jelenségeinek, és amelyek ebben a térségben éreztették leginkább hatásukat.

Ezen a vidéken minden a hiányról szól: élelem, tüzelő, gyógyszer és a megfelelő körülmények hiányáról. Itt nagyon sürgős állami és uniós beavatkozásra van szükség - fűzte hozzá.

Azt mondta: elkészítenek egy olyan petíciót, - a jelenlegi és a következő kormány számára is -, amelyben a legszegényebb magyar vidék lakóinak az érdekeit, szempontjait, és követeléseit foglalják össze.

A petíció pontjai közül kiemelte: "azt követeljük a politikai hatalom birtokosaitól, hogy az emberi élet minősége és biztonsága legyen a politikájuk középpontjában".