2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Jótékonykodik és a Vatikánba utazik a Rajkó Zenekar
2010. 02. 19. 00:00

A zenekar és a válogatott tevékenységét bemutató sajtótájékoztatón Spányi Antal püspök elmondta: a cigánysággal való kapcsolata nem újkeletű ...

A zenekar és a válogatott tevékenységét bemutató sajtótájékoztatón Spányi Antal püspök elmondta: a cigánysággal való kapcsolata nem újkeletű, hiszen amikor Budapesten plébános volt, külön cigányliturgiákat tartott, amelyeket sokan látogattak, és most örömmel támogatja a Rajkó Zenekar vatikáni útját, illetve a cigány labdarúgó válogatott kiutazását.

Az est fő szervezője, Varga István, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke elmondta: a Rajkó Zenekar tavaly novemberben a Vatikánban nagysikerű koncertet adott. XVI. Benedek pápa általános kihallgatáson is fogadta a zenekart, akik 70 ezer zarándok előtt a Szent Péter téren és a Vatikáni Rádióban is elismerést arattak. A nagy sikerre való tekintettel a zenekar idén március 2-ára ismét meghívást kapott a Vándorlók és Útonlévők Pápai Tanácsától a cigánypasztoráció országos felelőseinek európai konferenciájára. A Rajkó Zenekar eddig a világ összes földrészén 108 országban kápráztatta el hallgatóit.

A Székesfehérváron február 26-án tartandó jótékonysági koncert teljes bevételét a Farkas János Alapítvány kapja, amely segíti a Magyarországi Cigány Labdarúgó Válogatott kiutazását a Svájci Gárda válogatottjához a Vatikánban sorra kerülő barátságos labdarúgó mérkőzésre március 3-án.

A Cigány Labdarúgó Válogatott eddig 107 nemzetközi válogatott mérkőzésből 105-öt megnyert.

A Farkas János Alapítvány bankszámlaszáma: 10402166-21625842-00000000,
adószáma: 10195664-4-44