HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Konferenciát rendeznek a szélsőjobboldal megerősödéséről

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Február 11    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Konferenciát rendez a szélsőjobboldal megerősödéséről és a Kelet-Közép-Európában tapasztalható kisebbségek elleni támadásokról pénteken Budapesten a Globális Tudás Alapítvány - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hirdetmény

A Rasszizmus és intolerancia című rendezvényen előadást tart mások mellett Paul Lendvai professzor Ki gyűlöl kit és miért Nyugat- és Kelet-Európában? címmel, Ladányi János, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora A romák helyzetének alakulásáról Magyarországon és a régió más országaiban, valamint Tamás Gáspár Miklós a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Filozófiai Kutatóintézetének főmunkatársa Idegengyűlölet, mint látens jelenség Magyarországon: elfojtás a szocializmus éveiben és kitörése a rendszerváltás után címmel.

Jeskó József, a Méltányosság Politikaelemző Központjának kutatója a szélsőjobboldalhoz kötődő ellenkultúra gyors terjedéséről tart előadást.

Az egésznapos konferencián szó lesz a szerb nacionalizmusról és a Szerbiában élő kisebbségek helyzetéről, erről Sonja Biserko, a Szerb Helsinki-bizottság jogvédője beszél. Katrin Saks korábbi észt európai parlamenti képviselő és népességügyi miniszter (1999-2002) az orosz kisebbség baltikumi helyzetét ismerteti, míg Nikolai Genov bolgár professzor a bulgáriai török és roma kisebbségről tart előadást.

Jiri Pehe politológus, a prágai New York Egyetem dékánja a roma kisebbség sorsáról beszél majd, illetve arról, hogyan reagál a cseh politika és a társadalom a szélsőjobboldal erősödésére. Huncík Péter író, pszichiáter a szlovákiai magyar és a roma kisebbség helyzetét vizsgálja, Bíró Béla romániai közíró pedig az ottani kisebbségkép változásáról számol be.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt