2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hamrosan érkezik a MACIKA
2009. 02. 11. 00:00

Az MSZP nem támogatja tovább a programot.

Megérkezett a Szociális és Munkaügyi Minisztérium jóváhagyása, így ha megjön tőlük a pénz, azonnal postázza a roma ösztöndíjakat a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány - közölte a szervezet elnöke. Solymosi Imre elmondta, hogy több mint félmilliárd forintot osztanak szét tizennégyezer diák között. Többségük általános iskolába vagy olyan középiskolába jár, amely érettségit, illetve szakmát ad. Az ösztöndíjasok kisebb hányada egyetemi, főiskolai hallgató idehaza vagy külföldön.

Nincs több pénz, ezért idén már nem tudjuk kiírni a tanulmányi ösztöndíjpályázatot, és csak reménykedünk abban, hogy a választások után megalakuló új kormány számára fontos lesz, hogy segítse a roma diákokat - közölte a Roma Sajtóközponttal Solymosi Imre, a Macika elnöke.

Az idei költségvetésben a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány több mint 300 millió forinttal szerepel, amelyet tanulmányi ösztöndíjakra költhetnek. Emellett a tárca a roma integráció évtizede keretéből 60 millió forintot akar átutalni a roma kulturális és az intervenciós alap számára. A minisztérium szakemberei pénteken tovább egyeztetnek a közalapítvánnyal - közölte az RSK.