HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Orbán Viktor munkalehetőséget kínál a cigányságnak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  munka, orbán, viktor, cigányság
2009 Február 09    Forrás: InfoRádió,MTI


Ez a cikk archív

Orbán Viktor szerint nem lehet egykulcsos az adórendszer, több kategóriára van szükség. A Fidesz elnöke kedden a TV2 Tények című műsorának arról is beszélt, hogy rövidíteni kell az állami megrendelések kifizetési idejét, emelni kell az orvosok, nővérek fizetését, és minden településen szükség van körzeti megbízottra. Közölte azt is, még nem dőlt el, hogy részt vesz-e miniszterelnök-jelölti vitán. De beszédéből nem maradt ki a cigányság sem.

Hirdetmény

Orbán Viktor kérdésre beszélt a hazai cigányság helyzetéről is, és kifejtette: egy olyan feszült, ideges, dühös és csalódott országban, mint amilyen ma Magyarország, nagyon nehéz megteremteni a békés együttélés feltételeit a cigányság és a többségi társadalom között, "de nem olyan kezelhetetlen ez a helyzet, mint amilyennek látszik".

Egyrészt el kell érni, hogy a törvényt mindenki fogadja el "szentírásnak", "tehát senki ne érezze úgy, hogy akár társadalmi helyzete, akár jövedelmi helyzete miatt ő felmentést kap a törvények betartásának kötelezettsége alól. Ez érvényes a politikusokra is, akik a hatalmukkal szoktak visszaélni, de érvényes a cigányokra is természetesen, akik időnként a léthelyzetük miatt fölmentve érzik magukat, és elég gyakran követnek el olyan, vagyon elleni bűncselekményeket, amelyeket egyébként nem lehet elkövetni Magyarországon" - mondta.

Másrészt a többségnek lehetőséget kell adnia a cigányság számára, hogy a gyermekek jó minőségű iskolákba járhassanak, és a képzettségükkel kikeveredhessenek nehéz helyzetükből, a felnőtteknek pedig munkalehetőséget kell kínálni - hangsúlyozta.

Kiemelte azt is: csak az a kormány kérheti a törvények betartását és a munkabarát életmódot a hazai cigányságtól, amely kabinet ezzel egy időben képes munkalehetőségeket is kínálni; "mi erre képesek leszünk: részben közmunka-lehetőségeket fogunk kínálni, részben pedig megindítjuk a gazdasági növekedést, és így a piac is kínál majd munkalehetőségeket".

Orbán Viktor ismét rámutatott, hogy szerinte a radikális jobboldalra szavazni elvesztegetett voksot jelent, ugyanis ma a jobboldalon csak a Fidesz látszik kormányképes erőnek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?

  • Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket

  • Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?

  • Máté Dezső: Ha angolul beszélek, akkor külföldi vagyok és nem magyar cigányCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt