HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Színpadra viszik a romák hátrányos megkülönböztetését

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Február 01    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Újszerű kezdeményezéssel, drámapedagógiai módszerrel igyekszik segíteni a tamási kistérségi társulás egy 2010-ben induló programja a roma integrációt: Az élet színházában cigány fiatalok játsszák el az őket érő megkülönböztetést.

Hirdetmény

A társulás a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára elkülönített támogatásból valósítja meg a kétéves pályázati programot, amelynek első részében a kistérségben élő roma fiatalok részvételével hoznak létre egy színházi előadást - mondta Csizmadiáné Czuppon Viktória programfelelős.

A társulatban pszichológus és színész segítségével gyerekek és szüleik a mindennapokban őket érő diszkriminatív bánásmód egyes elemeit játsszák el; az elképzelés az, hogy a szituációs gyakorlatok segítenek a résztvevőknek feldolgozni a helyzetet, és jobban tudnak reagálni a konfliktusokra.

A koncepció szerint a "színészek" nem hátrányos helyzetűek előtt is eljátsszák a darabot, így ők is szembesülhetnek a diszkrimináció durva megnyilvánulásaival.

Az előadást a tamási kistérségben mutatják be, és a tervek szerint a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, és más színházaknak is ajánlják majd - tette hozzá a programfelelős.

Mint mondta, Az élet színházának van magyarországi előképe, mégis újszerű, hogy a hátrányos helyzetűek megkülönböztetésének leküzdésére használják fel.

Az integrációs program keretében információs pontot is működtetnek, ahol csoportterápiás szakemberek foglalkoznak roma fiatalokkal, valamint mentálhigiénés és egészségügyi előadásokat szerveznek a tamási kistérség iskoláiban. A projekt része lesz továbbá egy képzési és egy foglalkoztatási program, amelynek révén 20-25 hátrányos helyzetű ember juthat munkához.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt