HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Vérzik Draskovics szíve" a kirúgott miskolci rendőrkapitány miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Január 31    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére más beosztásba helyezte a miskolci rendőrfőkapitányt Bencze József országos rendőrfőkapitány és vizsgálatot indított pénteki nyilatkozata miatt. Pásztor Albert arról beszélt: cigányok követték el decemberben és januárban az utcai támadásokat.

Hirdetmény

Draskovics Tibor rendészeti miniszter váltotta le a miskolci rendőrkapitányt. Az igazságügyi és rendészeti miniszter ezt a köztelevízió szombat reggeli műsorában közölte. Azt is elmondta: erkölcsi okokból döntött így, azt nem mérlegelte, hogy milyen következménye lesz ennek a rendőrség szervezetén belül.

A szocialista politikus arra hivatkozik: a miskolci kapitány átlépett egy határt, amikor tegnapi sajtótájékoztatóján megkülönböztette a cigány és a magyar bűnelkövetőket. Draskovics Tibor hozzátette azt is: "vérzik a szívem, mert egy tapasztalt és sikeres rendőrről van szó".

Bencze József vizsgálatot indított

Az országos rendőrfőkapitány vizsgálatot is indított Pásztor Albert tegnapi nyilatkozata miatt. Mint ismert: a rendőr arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy cigányok követték el decemberben és januárban a miskolci utcai támadásokat.

Miután Gusztos Péter szabad demokrata képviselő bírálta nyilatkozatát, kifejtette azt is: a rendőrség nem tartja nyilván a magyar állampolgárok nemzetiségét és hovatartozását, de a kihallgatások során a gyanúsított - családi körülményei mellett erről is nyilatkozik. Bár ez a személyi nyilvántartásokba nem kerül be, a büntetés kiszabásáig figyelembe vehető, hiszen ez akár enyhítheti is cselekményének megítélését.

Miskolcon az elmúlt két hónapban több járókelőt is megtámadtak, táskákat, mobiltelefonokat, pénztárcákat vettek el tőlük. A rendőrség 11 embert vett őrizetbe a támadások miatt - köztük hat fiatalkorút.

Pásztor Albert úgy látja: ideje beszélni a problémáról, hogy elkerüljék a várható etnikai összecsapásokat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt