2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Vérzik Draskovics szíve" a kirúgott miskolci rendőrkapitány miatt
2009. 01. 31. 00:00

Draskovics Tibor rendészeti miniszter váltotta le a miskolci rendőrkapitányt.

Draskovics Tibor rendészeti miniszter váltotta le a miskolci rendőrkapitányt. Az igazságügyi és rendészeti miniszter ezt a köztelevízió szombat reggeli műsorában közölte. Azt is elmondta: erkölcsi okokból döntött így, azt nem mérlegelte, hogy milyen következménye lesz ennek a rendőrség szervezetén belül.

A szocialista politikus arra hivatkozik: a miskolci kapitány átlépett egy határt, amikor tegnapi sajtótájékoztatóján megkülönböztette a cigány és a magyar bűnelkövetőket. Draskovics Tibor hozzátette azt is: "vérzik a szívem, mert egy tapasztalt és sikeres rendőrről van szó".

Bencze József vizsgálatot indított

Az országos rendőrfőkapitány vizsgálatot is indított Pásztor Albert tegnapi nyilatkozata miatt. Mint ismert: a rendőr arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy cigányok követték el decemberben és januárban a miskolci utcai támadásokat.

Miután Gusztos Péter szabad demokrata képviselő bírálta nyilatkozatát, kifejtette azt is: a rendőrség nem tartja nyilván a magyar állampolgárok nemzetiségét és hovatartozását, de a kihallgatások során a gyanúsított - családi körülményei mellett erről is nyilatkozik. Bár ez a személyi nyilvántartásokba nem kerül be, a büntetés kiszabásáig figyelembe vehető, hiszen ez akár enyhítheti is cselekményének megítélését.

Miskolcon az elmúlt két hónapban több járókelőt is megtámadtak, táskákat, mobiltelefonokat, pénztárcákat vettek el tőlük. A rendőrség 11 embert vett őrizetbe a támadások miatt - köztük hat fiatalkorút.

Pásztor Albert úgy látja: ideje beszélni a problémáról, hogy elkerüljék a várható etnikai összecsapásokat.