HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A magyar roma holokausztról nyílik kiállítás ma New Yorkban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  NewYork, holokauszt
2009 Január 26    Forrás: Járai Judit (Washington) - MR1


Ez a cikk archív

Magyarország állandó ENSZ-képviseletének épületében idén 12 tabló emlékezik meg a magyar cigányok elhurcoltatásáról és szenvedéseiről. Az idei tárló címe: "A halál útjai". A kiállítás ma kora délutáni megnyitóján nyolcfős magyarországi küldöttség vesz részt.

Hirdetmény

A kiállítás fő üzenete a magyar ENSZ-képviselet sajtókommünikéje szerint az, hogy mindenki áldozat, aki a második világháború idején erőszak áldozatává vált. A kiállítás tablóit két történész, Kardos Ferenc és Tulok József állította össze, és a rendezvény idején rövid filmösszeállítást is bemutatnak a lágerekben készült felvételekből.

A kiállítás ma kora délutáni megnyitóján nyolcfős magyarországi küldöttség vesz részt, amelyet Teleki László miniszterelnöki megbízott vezet, egyébként ő nyitja meg a kiállítást is, a delegáció tagjai pedig -a többi között- Kállai Ernő kisebbségi ombudsman és Kórozs Lajos munkaügyi államtitkár. A megnyitón részt vesz Hiller István oktatási és kulturális miniszter; aki a New York-i és washingtoni magyar évad szombati megnyitójára már a hét végén megérkezett New Yorkba.

A novemberig tartó kulturális évad egyébként kéthetes koncertsorozattal indult a patinás Carnegie Hallban, New Yorkban, ahol szombaton a Fesztiválzenekar mutatkozott be Fischer Ádám vezényletével, valamint cigányzenét játszó művészek léptek fel. A következő napokban a Carnegie Hall egy sor koncertnek ad otthont. A sort Roby Lakatos nyitja meg, bemutatnak Kurtág- és Ligeti-darabokat, vendég lesz Eötvös Péter, Károlyi Katalin, Perényi Miklós és (ez már február elején lesz) Paja Beáta is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt