HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A magyar roma holokausztról nyílik kiállítás ma New Yorkban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  NewYork, holokauszt
2009 Január 26    Forrás: Járai Judit (Washington) - MR1


Ez a cikk archív

Magyarország állandó ENSZ-képviseletének épületében idén 12 tabló emlékezik meg a magyar cigányok elhurcoltatásáról és szenvedéseiről. Az idei tárló címe: "A halál útjai". A kiállítás ma kora délutáni megnyitóján nyolcfős magyarországi küldöttség vesz részt.

Hirdetmény

A kiállítás fő üzenete a magyar ENSZ-képviselet sajtókommünikéje szerint az, hogy mindenki áldozat, aki a második világháború idején erőszak áldozatává vált. A kiállítás tablóit két történész, Kardos Ferenc és Tulok József állította össze, és a rendezvény idején rövid filmösszeállítást is bemutatnak a lágerekben készült felvételekből.

A kiállítás ma kora délutáni megnyitóján nyolcfős magyarországi küldöttség vesz részt, amelyet Teleki László miniszterelnöki megbízott vezet, egyébként ő nyitja meg a kiállítást is, a delegáció tagjai pedig -a többi között- Kállai Ernő kisebbségi ombudsman és Kórozs Lajos munkaügyi államtitkár. A megnyitón részt vesz Hiller István oktatási és kulturális miniszter; aki a New York-i és washingtoni magyar évad szombati megnyitójára már a hét végén megérkezett New Yorkba.

A novemberig tartó kulturális évad egyébként kéthetes koncertsorozattal indult a patinás Carnegie Hallban, New Yorkban, ahol szombaton a Fesztiválzenekar mutatkozott be Fischer Ádám vezényletével, valamint cigányzenét játszó művészek léptek fel. A következő napokban a Carnegie Hall egy sor koncertnek ad otthont. A sort Roby Lakatos nyitja meg, bemutatnak Kurtág- és Ligeti-darabokat, vendég lesz Eötvös Péter, Károlyi Katalin, Perényi Miklós és (ez már február elején lesz) Paja Beáta is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt