2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Képregénnyel az uzsora ellen
2009. 01. 23. 00:00

Egyedülálló ötlettel állt elő a Borsod megyei rendőr-főkapitányság.

Mint azt tavaly nyáron megírtuk: egyedülálló ötlettel állt elő a Borsod megyei rendőr-főkapitányság. Uzsoranaptárt készítenek az írni-olvasni nem tudó embereknek, amelyben képregényben ábrázolják a veszélyben lévőknek, mit kell tenniük. A képregényes naptár végre elkészült, a rendőrök pedig bíznak benne, hogy segítségére lesz a legveszélyeztetettebb rétegeknek.

A borsodi főkapitányság az elmúlt évben több uzsorakamatügyet indított, amelyek jelenleg is folyamatban vannak. Azóta több megyében is indultak hasonló eljárások. Az Országgyűlés is lépett, március 1-jétől törvénybe iktatta az uzsora-bűncselekményt. Sokan az életvitelükhöz szükséges információval sem rendelkeznek, ezért válnak áldozattá. Nekik próbálunk segíteni az uzsoranaptárakcióval - magyarázta Gaskó Bertalan, a borsodi főkapitányság kommunikációs vezetője.

A szokatlan falinaptárt az önkormányzatok, cigány önkormányzatok, civil szervezetek közreműködésével juttatják el Észak-Magyarországon és Baranyában a legveszélyeztetettebb rétegekhez. Létrehozásával remélik, hogy visszaszorítják az uzsorabűnözést.