HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megmenekülhetnek a kilakoltatástól a romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kilakoltatás
2009 Január 21    Forrás: H. A. - baon.hu


Ez a cikk archív

Legalább 30 roma családot fenyeget a kilakoltatás veszélye, miután házaikat, banki és közüzemi tartozások miatt közel 10 éve elárverezték. Az új tulajdonos ugyan 10-12 ezer forintos havi lakáshasználati díj fejében biztosítja ottmaradásukat, az összeget azonban csak néhányuk fizeti, ők is alkalmanként. Az ingatlanok gazdája a Lares Bt. közel 10 éve próbálja behajtani 4 milliós kintlévőségeit, de eredménytelenül.

Hirdetmény

A társaság idén határozott lépésre szánta el magát: - Társaságunk gazdasági helyzete indokolttá teszi egy-két ház értékesítését, ezért idén azokat ki kell üríteni - mondta el Bor Gyula a társaság jogi képviselője.

A Bt. az utóbbi években több alkalommal tárgyalt az önkormányzat illetve a városháza illetékeseivel, de a kifizetetlen albérleti díjak ügyében nem történt előrelépés. Évente küldenek felszólító leveleket az érintetteknek, valamint a kisebbségi önkormányzatnak, vázolva az egyre súlyosbodó helyzetet.

A kisebbségi vezető szerint valóban kaotikus a helyzet: - Jelenleg nem látok megoldást. Egy biztos, a családok szociális helyzete legtöbb esetben nem teszi lehetővé az elmaradt lakbér kifizetését - mondta lapunknak Rostás László kisebbségi vezető.

A Lares viszont megtalálta a megoldást. Szerintük a szociális rászorultság mértéke alapján adott helyi lakásfenntartási támogatást, nem a családoknak, hanem közvetlenül az ő számlájukra kellene átutalni.

A városháza támogathatónak tartja a javaslatot, ám előtte látni szeretnék a bérleti szerződéseket, valamint a segélyezett családok nyilatkozatát. - Szeretnénk látni azokat a nyilatkozatokat, amelyben a támogatott családok kérik azt, hogy a megítélt lakásfenntartási támogatást egy számlaszámra utaljuk át - közölte érdeklődésünkre Simon István. A népjóléti osztály vezetője nem látja akadályát annak, hogy a szükséges dokumentumok bemutatása után, úgy döntsön a városvezetés, hogy közvetlenül a Lares Bt. kapja meg a szociális segélyt. Ennek összege általában 2500 és 8000 forint között lehet havonta, ami kevesebb mint a lakbér összege. Amennyiben a Bt. be tudja mutatni a romákkal megkötött bérleti szerződéseket, és rá tudja őket venni arra, hogy "lemondjanak" szociális támogatásukról, akár néhány hónapon belül megkezdődhet a pénz folyósítása.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt