HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

1 perces interjú: Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Makai István
2008 December 24    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Év végi körkérdéseinkben arra voltunk kíváncsiak, hogy különböző a roma közéletben tevékenykedő személyek, közjogi és egyházi méltóságok, parlamenti képviselők, frakcióvezetők, EU képviselők hogyan értékelik az elmúlt egy évet, és miként látják a jövőt. Kérdéseinket tizenkilenc személynek címeztük - köztük Kolompár Orbánnak -, de csak hat személytől kaptunk választ.

Hirdetmény

Hogyan értékeli az elmúlt évet?

A Fővárosi Cigány Önkormányzat az elmúlt évet "vízválasztó évként" értékeli. A rendszerváltoztatás óta a 2008-as év a magyarországi cigányság megítélése szempontjából elérte mélypontját. Megmutatkozott ez a romák társadalmi befogadásában és megítélésében egyaránt. A roma közélet szereplői ezekre a kihívásokra nem tudtak megfelelő válaszokat adni. A magyarországi cigányság életében nem történtek mélyreható változások, amelyek egy új megközelítési és szemléletváltási módra adtak volna lehetőséget. A roma politikai elit meghatározó vezetőinek el kell gondolkodni azon, hogy szembe tudnak-e nézni az új társadalmi kihívásokkal, s azokra megfelelő válaszokat tudnak-e adni. A mi felelősségünk is tetten érhető abban a társadalmi környezetben, amely körülvesz bennünket.

Hogyan látja a jövőt?

A jövőnk azon múlik, hogy ma, itt és most milyen döntéseket hozunk meg. Merjük-e vállalni a döntéseinkért a felelősséget, teret tudunk-e biztosítani a fiatal roma értelmiségi réteg megjelenésének. Merünk-e egy új szemléletű és a szakpolitikát megjelenítő értelmiségi rétegnek lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy a közösségünkért dolgozzanak. Hiszem azt, hogy amennyiben nyitottabb szemmel járunk a világban és az emberek érdekeit tartjuk szem előtt, akkor együtt egy békésebb, emberibb és szebb jövőt építhetünk, nemcsak a magyarországi cigányoknak, hanem a magyar társadalom egészének is. Bizakodva tekintünk a 2009-es év elé, "vízválasztóként", amely változást hozhat jó döntéseink nyomán mindannyiunk életében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt