HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Állami gondozásba helyeznék az iskolakerülő roma gyerekeket

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kiskunhalas
2008 December 10    Forrás: boon.hu


Ez a cikk archív

Kiskunhalas - Kiemelné a családjukból az iskolakerülő cigánygyerekeket Rostás László, a halasi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

Hirdetmény

A politikus erről azon a rendkívüli szülői értekezleten beszélt, ahol szó esett arról is, hogy a kiskunhalasi Speciális Nevelési Központban a legnagyobb a bukások aránya a megyében, a cigány gyerekek közül.

Tavaly több mint 200 feljelentést tett a BKMÖ Kiskunhalasi Speciális Nevelési Központ igazgatója az iskolakerülő cigánygyerekek szülei ellen az önkormányzatnál, de semmi foganatja nem volt. Az iskola tehetetlen - mondja Szalainé Kupperschmit Éva.

Az igazgatónő tájékoztatójából kiderült az is, hogy a nagyarányú hiányzások miatt több gyereknek a kötelező védőoltást sem tudják beadni. A 14 évnél idősebb lányok közül sokan - szülői hozzájárulással - férjhez mennek, hogy mentesüljenek a tankötelezettség alól, de akik maradnak, azok közül is 10 már leányanyák, ami nagyban megnehezíti az iskolába járást.

Ötvenkettő bukott diákból ötvenegy roma, ez a számarány a legrosszabb a megyében. A szülők pedig semmit nem tesznek annak érdekében, hogy gyerekeik iskolába járjanak, annak ellenére sem, hogy a családok 96 százaléka jogosult lenne, hogy gyermekük naponta háromszor ingyen étkezzen az iskolában és a napköziben.

Rostás László kisebbségi vezető drasztikus intézkedéseket tart szükségesnek. Elvenné szüleiktől, és állami gondozásba helyezné azokat a roma gyerekeket, akik rendszeresen nem járnak iskolába, ráadásul a segélyeket is megvonná a szülőktől. A cigány kisebbségi önkormányzat elnöke egyeztetéseket kezdett az önkormányzattal és a gyermekvédelmi hatósággal a jogi lehetőségeiről.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

  • Nagylóci remények

  • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélőjeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt