HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mohácsi az Európai Bizottságot kritizálja az EU Roma Stratégia hiánya miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 December 04    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülése mai napon vitát rendezett az európai roma politika jövőjéről, a Bizottság és a Tagállamok kulcsfontosságú szerepéről.

Hirdetmény

Mohácsi Viktória (ALDE-SZDSZ) liberális képviselő a parlamenti vita kezdeményezőjeként emlékeztetett mindenkit, hogy 2008. Január 31-én a Parlament nagy többséggel elfogadott állásfoglalásban EU Roma Stratégia megalkotására kérte a Bizottságot, négy prioritást (oktatás, lakhatás, egészségügy és foglalkoztatás) megjelölve, valamint anyagi és emberi erőforrásokat mellérendelve.

A képviselő Vladimir Spidla szociális ügyekért felelős Biztos beszédére reagálva elmondta: "A Bizottság nyilatkozata kísértetiesen emlékeztet engem a kelet-európai szocialista-diktatúrák propaganda jelentéseire, ahol csak sikerről, fejlődésről, pozitív üzenetekről lehetett hallani. Az Európai Roma Stratégia kapcsán most ugyanezt tapasztalom: Stratégia nincs, a Romák pedig még mindig táborokban, gettókban élnek, naponta szembesülve megaláztatással, diszkriminációval, legrosszabb esetben nyílt rasszista támadásokkal, aminek eredményeként csak Olaszországból közel 30000 roma vándorolt el, hogy valamelyik másik tagállamban végre otthonra leljen."

A liberális képviselő magyarázatot követelt, hogy miként lett az átfogó Stratégia ötletéből egy sokkal kisebb léptékű integrációs platform. Végül arra kérte a Bizottságot: hozza nyilvánosságra az olaszországi ujjlenyomatgyűjtés és "közbiztonsági csomag" kapcsán lefolytatott jogharmonizációs vizsgálat eredményét.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt