2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Íjjal támadtak egy roma családra
2008. 12. 03. 00:00

Házilag készített íjjal támadt egy roma családra egy férfi a Zala megyei Becsehelyen vasárnap késő este. A férfi két nyílvesszőt lőtt ki, s az első - a ház udvarán - megsebesített egy 44 éves asszonyt

A második nyílvessző az ablakon át a házba repült, de nem sebesített meg senkit. A meglőtt asszonyt vasárnap este ellátta a háziorvos, tegnap pedig a nagykanizsai kórházban is megvizsgálták. A nyílvessző - a kórháztól kapott tájékoztatás szerint - az asszony felkarján nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Bogdán Zoltán, a becsehelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat helyi elnöke tudósítónk érdeklődésére elmondta: elszomorító, ami történt, ám szerinte biztos, hogy nem etnikai indíttatású volt a támadás. Hozzátette: a történtek hátterében egy néhány ezer forint miatt kirobbant vita áll.

Elmondása szerint a megsebesített asszony húga egy kisebb összeget kért kölcsön hetekkel ezelőtt a nyilazó férfitól. A húg nem fizette vissza a pénzt, ezért a férfi a rokonaitól kezdte követelni az összeget. Vasárnap délelőtt a meglőtt asszony fiát fenyegette meg, s pofozta meg a helyi benzinkúton. Ekkor még sikerült őt megbékíteni - tette hozzá Bogdán Zoltán -, de az este már íjával jelent meg a család házánál. Bogdán Zoltán arra a kérdésünkre, hogy uzsorakölcsön állhat-e a történtek hátterében, azt válaszolta: biztos, hogy nem, mert csupán háromezer forint miatt robbant ki a vita.

A történtekről szerettük volna megkérdezni a meglőtt asszonyt is, ám őt nem sikerült megtalálnunk. Fia azonban megerősítette a Bogdán Zoltán által elmondottakat, s kijelentette, hogy "háromezer forint miatt támadt rájuk a férfi."

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt. indított nyomozást az ügyben. Információink szerint már kihallgatták azt a férfit, akit a nyílvesszők kilövésével gyanúsítanak, de egyelőre szabadlábon maradhatott.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök