HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jogerősen elítélték Budaházy Györgyöt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Budaházy György
2008 November 27    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Jogerősen 30 nap közmunkára ítélte Budaházy Györgyöt és öt társát szerdán a Fővárosi Bíróság az Erzsébet híd 2002. június 4-i blokádja miatt. A bíróság szerint a vádlottak a BKV buszainak akadályozásával elkövették a közérdekű üzem működése megzavarásának kísérletét.

Hirdetmény

Budaházy György és társai 2002. június 4-én reggel zárták le az Erzsébet hidat és a 2002-es országgyűlési választásokat követően a szavazatok újraszámlálását követelték. A PKKB Budaházyt és 5 társát első fokon 30-30 napi közmunkára ítélte, de az ítélet ellen az ügyészség, valamint a vádlottak és védőik is fellebbeztek.

A szerdai tárgyaláson az ügyész azzal érvelt, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága senkit sem jogosít fel bűncselekmény elkövetésére, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az ügyész azt is kiemelte vádbeszédében, hogy a késedelmes rendőri intézkedés, úgymond kétségtelenül hozzájárult a közlekedési zavar súlyosabbá válásához.

Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy védője felmentést kérve azt mondta, hogy számára a PKKB ítéletének indoklása helyenként az 50-es évek joggyakorlatának hangulatát idézi.

Budaházy György az utolsó szó jogán vérlázító politikai szolgalelkűségnek nevezte azt, hogy az ügyész szabadságvesztés büntetést indítványozott az ügyben.

Csák Zsolt bíró a másodfokú döntés indoklásakor azt mondta, hogy a rendőrség az Erzsébet hídon történtekkor nem teljesítette megfelelően a kötelességét, és éppen a rendőri késlekedés miatt kellett Budaházy György és társainak tettét kísérletnek minősíteni.

Az ítélet hirdetés végén Morvay Krisztina kezdeményezésére a tárgyalóterem hallgatósága elénekelte a Himnuszt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt