HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megdézsmált integrációs támogatások

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 November 26    Forrás: Joó István-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Minden jel arra mutat, hogy hamisítatlan baloldali ifjúsági hátterű vállalkozók is részesültek az oktatási tárca romaintegrációs pedagógiai rendszer ellátására kiírt pályázatának csaknem hatvanmillió forintjából - tudta meg lapunk.

Hirdetmény

Az egyik oktatási szolgáltatónak felcsapott, nyertes cég az a Gold Lions Kft., amelynek a pedagógiához semmi köze, hiszen fő tevékenységei többek között a vásári, vidámparki szórakoztatás, a gépjármű-kereskedelem és a cukor-, édesség-, pékáru-nagykereskedelem szerepel.

Utánajártunk: a Gold Lions két cégbejegyzésre jogosult vezető tisztségviselője - Pongrácz Gábor és Borsányi Gábor - annak a Csillebérci Okosodó Egyesületnek az egykori alapítói - Arató Gergely jelenlegi oktatási államtitkárhoz hasonlóan -, amely civil szervezetek táborait 1991-ben MSZP-s káderek gyermekeinek elitképző táboroztatására hozták létre.

A Csillebérci Okosodó egyébként a Fiatal Baloldal (FIB) partnerszervezete. Pongrácz Gábor emellett elnökségi tagja a Gyurcsány Ferenc egykori ifjúsági tárcavezető bábáskodásával létrejött Gyermek- és Ifjúsági Konferenciának (GYIK), amelynek társelnöke, Prácser László a Zuschlag-per kilencedrendű vádlottja.

Azt még Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat régi-új elnöke is sokat hangoztatta 2005 tájékán, hogy illetéktelen, nem kisebbségi személyek fölözik le a romapénzeket.

A szocialista Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) romaintegrációs pályázatának egyik nyerteséről, a pedagógiai szaktanácsadással köszönő viszonyban sem álló budapesti cégről, a Gold Lions Kft.-ről még az Index hírportál derítette ki a múlt héten, hogy APEH-végrehajtás alatt állt a pályázat benyújtásakor.

Lapunk utánanézett egy másik nyertes cégnek is, a nyíregyházi EMDOR Kft.-nek. E cég, melynek ügyvezetője Sándor József István, romaintegrációval és annak mentorálásával szintén nem foglalkozott még, annál inkább zöldségek, dísz- és fűszernövények termesztésével és nagykereskedelmével, lábbeli-kereskedelemmel, utóbb szennyvízgyűjtéssel és - kezeléssel is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt