2024 April 16., Tuesday/Csongor napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Zsidó neonácikat ítéltek el
2008. 11. 24. 00:00

Többéves börtönbüntetést kaptak neonácik Izraelben. Melegeket, vallásos zsidókat, ázsiaiakat, feketéket és hajléktalanokat vertek meg.

Egész Izraelt megdöbbentették a felvételek, amelyeket a tizenéves orosz bevándorlókból álló neonáci csoport tagjai készítettek magukról.

Vallásos zsidókat, ázsiaiakat, feketéket, melegeket és hajléktalanokat vertek meg, de drogosokat is megtámadtak. A felvételekből még videóklippeket is vágtak. Ezeket feltették az internetre. A nyolc, 16 és 19 év közötti fiatalt tavaly tartóztatták le, a tel-avivi bíróság többéves börtönre ítélte őket. Vezetőjük 7 évet kapott.

"Nem volt emögött ideológia. Azok, akik tudják, hogy mennyire nem szeretik a többiek, másokat kezd utálni"- magyarázta az egyik tinédzser, akit elítéltek. Az izraeli rendőrök olyan fényképeket és tárgyak találtak amelyek megkérdőjelezik, hogy tényleg hiányzott-e az ideológia a fiatalok támadásából. Náci egyenruhákat, jelvényeket, valamint késeket, és robbanószert is lefoglaltak.

A fiatalok mind az egykori Szovjet Unióból érkező zsidó bevándoroló vagy bevándorlók leszármazottai. "Mindez Izraelben történt, bevándorló zsidók vertek meg zsidókat" - mondta az államügyész.

Az izraeli neonáci tinédzserek meggyaláztak egy Tel-Sviv közelében lévő zsinagógát. Az egyik neonáci fiatal nagyapja egyébként Holokauszt-túlélő.