2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

37 millió forint nyomravezetői díj
2008. 11. 23. 00:00

37 millió forintnyi nyomravezetői díjat tűzött ki eddig a rendőrség az utóbbi időkben, cigányok ellen elkövetett támadásokkal összefüggésben - tudta meg a HavariaPress.

A megyei rendőr-főkapitányságok vezetői csatlakoztak a "nyomravezetői díj akcióhoz": 14 esetben 1-1 milliót ajánlottak fel a nyomozások elősegítése érdekében. A Nemzeti Nyomozó Iroda szintén pénteken jelentette be, hogy három, megoldatlan támadás esetében él ezzel a lehetőséggel.

A július 21-én Galgagyörkön, a szeptember 05-én Nyíradony külterületén, Tamásipusztán, valamint az augusztus 08-án Piricsén történtekkel összefüggésben, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozás elősegítését várják az esetenként felajánlott egymillió forintos díjtól.

A rendőrség külön nyomozócsoportot is felállított az efféle bűncselekmények felderítésére. Az országosan tevékenykedő csoportnak hat cigány származású rendőr is tagja. Az Országos Rendőr-főkapitányság felvette a kapcsolatot az Magyar Vadászkamarával, illetve az Országos Polgárőr Szövetséggel is, hogy a két szervezet együttműködésével előzzék meg a hasonló eseteket.