HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Még minidig nincs EU Roma Stratégia

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 November 20    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Mohácsi Viktória (ALDE-SZDSZ) az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén napirend előtti felszólalásban ismételten felhívta a Bizottság figyelmét az EU Roma Stratégia megalkotásának fontosságára.

Hirdetmény

A képviselő a következőket mondta el: "Lassan tíz hónapja, hogy az Európai Parlament elfogadta közös állásfoglalását, amelyben EU Roma Stratégiát kér az Európai Bizottságtól. A Bizottság egy munkaanyagon, úgynevezett "staff working document"-en kívül nem állt elő semmilyen nóvummal, még a történelminek nevezett EU-Roma Csúcstalálkozóra sem.

Mindezek közben Koszovóban még mindig ólomszennyezett, életveszélyes telepeken laknak a romák. Mindezek közben Magyarországon ezen időszak alatt kilenc településen, roma családok házai ellen követtek el támadásokat Molotov-koktéllal vagy lőfegyverrel. Ennek a legutóbbi és mélységesen szomorú állomása Nagycsécs, ahol a lángoló házból menekülni próbáló két romát rideg kegyetlenséggel, sörétes puskával agyonlőtték. Mindeközben Olaszországból, civil szervezetek jelentései alapján, az elmúlt hónapok rendőri brutalitásai és romaellenes hangulata miatt közel 30 000 roma menekült el.

Ehhez párosul a jelenlegi gazdasági válság, amely - ne legyenek kétségeink - leginkább a leszakadt, mélyszegénységben élő rétegeket és a romákat fogja sújtani. Emlékeztetnék minden felelős politikust, hogy ezért is kell az Európai Roma Stratégiát megalkotni."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt