2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kézigránátot dobtak egy pécsi házba, ketten meghaltak
2008. 11. 19. 00:00

Egy házaspár meghalt, két gyermekük könnyebben megsérült, amikor kézigránátot dobtak családi házukba Pécsett. Az áldozatok roma származásúak, de a rendőrség egyelőre kizárja az etnikai indíttatást.

Két ember meghalt, amikor kézigránátot dobott be valaki kedden késő este egy pécsi családi ház ablakán. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a város szélén álló családi házat és lakóit háromnegyed 11-kor érte a támadás. A szobában öten voltak: egy középkorú házaspár és három gyerek, a televíziót nézték. A robbanásban a családfő és felesége meghalt, a három gyerek közül ketten sérültek meg, mindketten könnyebben.

A rendőrséget egy hozzátartozó értesítette, aki szintén a házban, de nem abban a szobában volt a detonáció pillanatában. A szóvivő hozzátette, hogy a család cigány származású ugyan, de a rendőrség egyelőre kizárta, hogy az áldozatok faji hovatartozása miatt történt volna a támadás. Erre utaló nyom vagy adat ugyanis eddig nem merült fel.

A család egyik rokona elmondta, hogy a ház tulajdonosa autókereskedéssel foglalkozott, arról, hogy a vállalkozónak lettek volna haragosai, nem tudott.

A megyei rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoportot hoztak létre, de még nem tudni, hogy a támadók hányan voltak, és azt sem, hogy mivel érkeztek a bűncselekmény helyszínére.