2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fotópályázat nem csak roma fiataloknak
2008. 11. 12. 00:00

A Nyílt Társadalom Intézet és az OSA Archívum meghirdeti a Chachipe (Diák) nemzetközi fotópályázatot 12-25 éves fiatalok számára. A pályázat a 2007-ben elindított, nagy sikerű Chachipe folytatása.

A Chachipe (igazság vagy valóság) fiatalokhoz szól, arra ösztönözve őket, hogy használják a fényképezőgépet és mutassák be, hogyan látják ők a romákat és életüket. Három kategóriában lehet pályázni Mi történik az utcádban, a környezetedben? Mi az, ami színessé teszi az életedet? Mi a hiba a téged körülvevő világban?

A nemzetközi zsűri 1000 eurós díjat oszt ki minden kategóriában a 12-15, 16-19, 20-25 évesek között.

A versenyre olyan képeket várnak, melyek 2005 után készültek a Roma Integráció Évtizede valamely országában: Albániában, Bulgáriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Macedóniában, Magyarországon, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában vagy Spanyolországban.

A Chachipe (Diák) on-line fotópályázat. A digitális képek feltölthetőek a photo.romadecade.org oldalon, 2008. október 30. és december 15. között. Itt olvashatóak a részletes versenyfeltételek is. A verseny végeredményének kihirdetésére várhatóan 2009 januárjában kerül sor.

Tavaly a budapesti székhelyű Nyílt Társadalom Intézet és a Közép-Európai Egyetem részeként működő OSA Archivum korhatár nélküli fotópályázatát hirdette meg a Roma Integráció Évtizede alkalmából. A fotók a Roma Integráció Évtizede Programban részt vevő országokban készültek. Akkor a győztes fotók a zsűri által kiválogatott 70 fotóval együtt egy hónapon át voltak láthatóak a Centrális Galériában.