2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

23 éves a 100 Tagú Cigányzenekar
2008. 11. 05. 00:00

Huszonhárom éves fennállását ünnepelte a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar hétfőn az Országos Cigány Önkormányzat székházában. Az ünnepségen bejelentették a zenekar ifjúsági tagozatának megalakulását.

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar főtitkára a RomNetnek közölte, hogy az Ifjúsági zenekar ötlete a vezetők egységes támogatásával alakult meg 2008. október 30-án. Az ifjúsági zenekar hivatalos neve: 100 Tagú Cigányzenekar Ifjúsági Zenekara.

Beke Farkas Nándor elmondta, hogy céljuk az, hogy saját maguk neveljék ki az utánpótlásukat. A fiatalok saját közegükben jobban kiteljesednek, ami már látható volt a nagy sikert arató születésnapi bemutatkozó koncertjükön is, amire már Jónás Mátyás betanító karmester készítette fel a fiatalokat - tette hozzá az ötletgazda.

A főtitkártól megtudtuk, hogy a zenekar vezetése jövőre öt évre szóló átfogó oktatási munkatervet készít az utánpótlás kinevelésére abban bízva, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatni fogja a kezdeményezést.

Addig is az Ifjúsági zenekar a nagyzenekarral járhatja a világot, miközben a zenekar híres muzsikusaitól kapnak különórákat.