HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szabadlábon a Molotov-koktélos támadó

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 November 04    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

A bíróság szabadlábra helyezte a június 3-i pátkai Molotov-koktélos támadás egyik gyanúsítottját. Az ügyben 60 nappal meghosszabbították a nyomozást is, aminek határideje hétfőn járt volna le. Pátkán június 3-án dobtak Molotov-koktélokat roma családok házaira, a három gyanúsított polgárőr volt a településen.

Hirdetmény

A pátkai Molotov-koktélos támadás nyomozásának határideje hétfőn járt volna le, csakúgy mint a három polgárőr gyanúsított előzetes letartóztatása. R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a nyomozást 60 nappal, január elejéig meghosszabbították. A bíróság még a múlt hét végén döntött arról, hogy az egyik férfi kikerül az előzetes letartóztatásból, és szabadlábon védekezhet tovább. Másik két társa előzetesét meghosszabbították.

Pátkán június 3-án hajnalban dobtak Molotov-koktélokat romák lakóházára. Senki nem sérült meg. A támadással a három polgárőrt gyanúsítják. A nyomozás több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik. Úgy tudni, a településen történtek nem kifejezetten a kisebbség elleni támadások voltak. A helybeliek szerint a gondok több mint egy éve kezdődtek, mikor egy roma fiú ittasan elgázolt egy, a most a Molotov-koktélos támadással gyanúsított polgárőrök családjába tartozó lányt. A lány megrokkant, az autós megúszta az esetet. A romákat akkor életveszélyesen megfenyegették. Nyár elején az terjedt el a településen, hogy szintén a polgárőrök családjába tartozó mozgássérült embert bántottak a romák. Ezután történt - június 3-án - a Molotov-koktélos támadás.

A pátkai támadást egyébként - mint állítólag rasszista indíttatású cselekedetet - hétfőn Mohácsi Viktória, európai parlamenti képviselő összefüggésbe hozta a hétfőre virradóra Nagycsécsen történt romák elleni, két halálos áldozatot követelő támadással. Mohácsi Viktória szerint a közelmúltban történt támadások hátterében szélsőséges, romaellenes megmozdulások álltak. Szerinte ez történt Faddon, Pátkán, Fényeslitkén, Nyíregyházán, Galgagyörkön, Nyíradonyban, Székesfehérvárott és Tarnabodon is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt