HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Fiatal szakemberekkel konzultált Járóka Lívia

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 Október 15    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Roma Szakkollégium Brüsszelbe látogató egyetemi hallgatóival találkozott Járóka Lívia, a Fidesz-MPSZ néppárti képviselője. A képviselőnő beszámolt parlamenti munkájáról és a romák társadalmi befogadásának hazai és európai perspektíváiról beszélgetett a fiatal szakemberekkel.

Hirdetmény

A szeptember 16-án tartott Európai Roma Csúcstalálkozóról és a formálódó Európai Roma Stratégiáról szólva a képviselőnő elmondta, hogy a tagállami és európai roma civilszervezetek feladata lesz konkrét tartalommal megtölteni a keretstratégiát, amely várhatóan ajánlásokat és szakmai minimumkövetelményeket fogalmaz majd meg a tagállamok számára.

Járóka kitért arra is, hogy a stratégia végleges formájának elfogadása valószínűleg a 2011-es magyar tanácsi elnökség feladata lesz. A képviselőnő beszélt az Európai Néppárt november 13-án megrendezendő konferenciájáról is, amely az előzetes tervek szerint fórumot biztosít majd a soros elnöki tisztségben egymást követő tagállamok képviselőinek és az érintett civilszervezetek vezetőinek, hogy mintegy a decemberi kormányközi konferencia előkészítéseként egyeztessenek a stratégia konkrét tartalmáról és a Tanácstól elvárt követelményekről.

Kamarás István, a Roma Szakkollégium vezetője a magyarországi pályáztatási rendszer visszásságairól beszélt. Mint elmondta, a bonyolult pályázati feltételek éppen a leghátrányosabb helyzetűek, így a romák esélyeit korlátozzák, és pályázatíró cégek szinte egyáltalán nem alkalmaznak romákat.

Solymosi Imre, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány elnöke arról beszélt, hogy a jelenlegi kormány nem rendel kézzelfogható forrásokat a telep felszámolási program mellé, amely így üres ígérgetés marad. Az elnök kifogásolta továbbá, hogy a mezőgazdasági fejlesztések terén teljes mértékben figyelmen kívül hagyják a romák szempontjai, és a szociális földprogram fellendítését sürgette a mélyszegénységben élő vidéki romák életminőségének javítása érdekében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt