HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma Polgári Védelem alakult

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 Október 01    Forrás: boon.hu


Ez a cikk archív

Félreértések elkerülése végett már a cikk elején érdemes hangsúlyozni: a pár hete megalakult országos szervezet nem roma polgárőrség, hanem roma polgári védelem.

Hirdetmény

Félreértések elkerülése végett már a cikk elején érdemes hangsúlyozni: a pár hete megalakult országos szervezet nem roma polgárőrség, hanem roma polgári védelem. Amely - természetesen - szoros kapcsolatban kíván működni a nem roma polgári védelemmel.

Glonczi Béla, a Roma Polgári Védelem regionális vezetője és Szilárdi László, a Vajdák a Romákért Alapítvány szóvivője, egyben Lakatos Attila Borsod megyei vajda tanácsadója tájékoztatott az egyesület céljáról.

A kezdeményezés Európában egyedülálló. Több mint egyéves előkészítés után született meg az országos szervezet, amelynek legfőbb célja, hogy katasztrófahelyzetekben minél eredményesebben, szervezettebben, hatékonyabban vonja be a veszély elhárításába, a károk csökkentésébe, következményeik felszámolásába a cigányokat. Nemcsak azokat, akik közvetlen elszenvedői például az árvíznek, hanem mindazokat, aki segíthetnek.

"Békeidőben" helyreállítani

Mindezzel - nem titok, sőt, fontos cél - munkahelyet, munkaalkalmat is teremtenek. Mert a közreműködők, miként a "sima" polgárivédelmisek, juttatást kapnak a munkáért. De a program kivonata azt is tartalmazza, hogy elősegítik a romák integrálódását a többségi társadalomba, példát kívánnak mutatni a helyi közösségek tudatos önvédelmére, a "békeidők" helyreállítási, újjáépítési, megelőzési munkáiban való részvételre. A védekezésre való felkészülés és tudatos megelőzés - vallják - közösségformáló, nevelő erő.

Úgy ítélik meg, hogy bűnmegelőzési szerepe is fontos. Hogy miként? Például úgy, hogy értelmes, társadalmilag hasznos elfoglaltságot kínál.

Glonczi Béla hangsúlyozta: "A szervezet pártoktól, politikától független. A romák egy nemzeti ügyért fognak össze azáltal, hogy szervezetten vesznek részt a katasztrófavédelemben. Állami költségvetésből működik, Hódmezővásárhelyen van a bázisa, ahol már voltak, vannak és még lesznek képzések."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt