HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gárdaszellemiség az OFA-ban?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OFA
2008 Szeptember 26    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Országos Foglalkoztatási Közalapítvány pénzügyi irodájának vezető munkatársa, Németh Erzsébet Piroska 2007 októbere óta tagja a Prikezsia Gárdának, és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó szervezeten keresztül "segíti" a cigányok ügyeit, a romák társadalmi integrációját- állítja Ifj. Bogdán János RomNetnek megküldött közleményében.

Hirdetmény

A fekete sereg feloszlatására vonatkozó peren, a Fővárosi Bíróságon gárdista egyenruhában jelent meg, akkor, amikor társai nem engedték be a romákat a tárgyalóterembe. A még a munkahelyén is árpádsávos kendőt viselő hölgy a további tárgyalásokon is jelen volt, amelyet fotók és videofelvételek is bizonyítanak. Ifj Bogdán János azt a kérdést tette fel a RomNethez eljuttatott közleményében, hogy az érintett hölgy munkája során vajon eltudott és eltud-e vonatkoztatni a gárda és a jobbik szélsőséges cigányellenes szellemiségétől? A választ mindenki fogalmazza meg önmagának.
 

 
Ifj. Bogdán János közleménye:

Sajtóközlemény

A Népszava, a Magyar Nemzet és további médiumok meglepő hírt közöltek:

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) egyik alkalmazottja magánemberként a Magyar Gárda szimpatizánsa, mi több a Prikezsia Gárda főkapitányának "jobb keze". Döbbenettel értesültünk arról, hogy öltözékének gyakori kiegészítője volt a munkahelyén is az Árpád-sávos zászló motívuma, amit a Békemenet résztvevői tisztítottak meg szimbolikusan attól a gyalázattól, amelyet az ordas eszmék hordtak rá a múltban. Az OFA ezen alkalmazottja a roma és nem roma projektek pénzügyi elszámolásáért felelős. A Népszava mai cikke szerint az OFA felelős vezetőinek tudomása volt a Gárda főkapitány "jobb kezének" világnézetéről.

Felvetődnek bennünk romákban az alábbi nem költői kérdések:

- Hogyan fordulhatott elő, hogy több roma szervezet projektének pénzügyi ellenőrzését egy ilyen személyre bízták?

- Munkája során vajon eltudott és eltud-e vonatkoztatni a gárda és a jobbik szélsőséges cigányellenes szellemiségétől?

- Vajon helyes és bölcs döntés volt-e az egyes projektek pénzügyi elszámolásainak ellenőrzését egy vallottan és nyíltan gárdista szellemiségű alkalmazottra bízni?

- Vajon hány roma és a romákért tenni akaró nem roma szervezet szakmailag megalapozott projektje válhatott az előítéletesség és a gyűlölet szakmai és politikai áldozatává?

- Vajon a fentiek tükrében jó kezekben van-e a hazai roma társadalom foglalkoztathatóságának, oktatásának piacképes szakképzésének támogatása?

- Vajon mi jöhet még?

A szeptember 20-i Békemenet és nagygyűlés megerősített minket abban, hogy csak az elfogulatlan és demokratikus elveken működő közigazgatás szolgálhatja a Köztársaság polgárainak békés együttélését és érdekét.

 

Ifj. Bogdán János sk.
www.romnet.huHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt