HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyugodt együttélést szeretnének a romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 Szeptember 20    Forrás: Független Hírügynökség


Ez a cikk archív

Rendbontás és provokáció nélkül ért véget a roma szervezetek délutáni demonstrációja a fővárosi Olimpiai parkban, ami után a résztvevők csatlakoztak a Magyar Demokratikus Charta Kossuth téri rendezvényéhez. A rendezvény szónokai elsősorban a romák és magyarok közötti békés együttélést, a minőségi oktatást és a jogállamiság érvényesülését szorgalmazták. A Phralipe alelnöke, Daróczi Ágnes azt mondta, hogy Magyarország több mint ötszáz éve a romák hazája is. Hozzátette: bár nem ismerte, mégis gyászolja Szögi Lajost.

Hirdetmény

A délutáni rendezvényen az Országos Cigány Önkormányzat, a Magyarországi Cigány Szervezetek fóruma, a Roma Polgárjogi Alapítvány, a Lungo Drom és Phralipe képviseltette magát. Szónokaik elsősorban a romák és magyarok közötti békés együttélés, a minőségi oktatás és a jogállamiság szükségességére hívták fel a figyelmet.

A rendezvényen felszólalt Mohácsi Viktória, az SZDSZ Európa Parlamenti képviselője, aki felszólította a kormányt, védje meg a romákat, akik szintén magyar állampolgárok.

Ugyancsak beszédet mondott Kende Péter újságíró, aki a romák önszerveződését sürgette, így egyebek mellett azt kérte, hogy a helyi polgárőrségekbe minél több romát vegyenek fel.

A rendezvény végén Kolompár Orbán, az OCÖ és az MCF elnöke úgy fogalmazott: gátat kel építeni a szélsőségesek ellen, ugyanakkor hidat a romák és magyarok közé.

A Phralipe alelnöke, Daróczi Ágnes azt mondta, hogy Magyarország több mint ötszáz éve a romák hazája is. Hozzátette: bár nem ismerte, mégis gyászolja Szögi Lajost, aki egy szörnyű gyilkosság áldozata lett, ám a felelősség egyéni, ezért nem lehet az egész közösséget büntetni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt