HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Újabb cigány családot telepítenének ki a faluból gárdisták segítségével

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda, Dejtár
2008 Szeptember 12    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

A Nógrád megyei Dejtáron néhányan úgy döntöttek, nem kívánnak együtt élni egy nemrég odaköltözött cigány családdal, ezért figyelemfelkeltő rendezvényt tartottak a Magyar Gárda közreműködésével péntek délután. A falu nem cigány lakosai és a gárdisták kilátásba helyezték a család elköltöztetését, miközben közel száz helybéli roma állt velük farkasszemet.

Hirdetmény

A RomNet több helybélitől kora este úgy értesült, napközben a "Prikezsia Gárda" megkoszorúzta a faluban lévő turulszobrot, majd lakossági fórumon vett részt, és tagtoborzást tartottak. A Jobbik feketeruhás, bakancsos hadseregének tagjai mellett szép számmal jelen voltak a szkinhedek és kopaszra nyírt bakancsos fiatalok is terepszínű katonai ruházatban.

A helybéliek hosszas tapssal fogadták a gárdisták okfejtését, miért van szükség megfélemlítő felvonulásaikra és puszta létezésükre, annak ellenére, hogy feloszlatásukról már tárgyal a Fővárosi Bíróság, igaz új bíróval, hisz a korábbi bírát, Öcsödi Ágnest életveszélyesen megfenyegették ismeretlenek.

A dejtári nem roma lakosok valószínűleg azért gondolták, hogy a fekete sereg tagjait is felkérik segíteni, mert a Pest megyei Galgagyörkön már bizonyították, pakolásban költöztetésben is "nagyon jók".

A problémájuk abból adódott, hogy Ózdról beköltözött a faluba egy cigány család, és a szomszéd szilvafája alól felszedtek pár darab lehullott gyümölcsöt. Mivel a kert nem volt árammal védve, mint Kesznyétenben, és nem halt meg és nem sérült meg életveszélyesen egy cigány sem, valahogy mégis meg kellene szabadulni tőlük - gondolták, ezért döntöttek, jobb lenne nekik nélkülük. Ők nem vesződnek, mint a pátkaiak holmi együttélési etikai kódexel, a legegyszerűbb, ha elköltöztetik őket.

Daróczi Sándorné, az MCF választási szövetség Nógrád megyei elnöke, az OCÖ képviselője, aki jelen volt a gárdisták rendezvényén közel száz társával, hogy kifejezze ellenérzését a feketeruhás szellemiséggel szemben, a RomNetnek azt mondta: a Jobbik végrehajtó szerve ismét a cigányság megfélemlítésére készült, de látva, hogy a romák egységbe tömörülve képesek kifejezni akaratukat, nem mertek újabb nyílt támadást, provokációt elkövetni.

Rendkívül veszélyesnek tartja viszont azt, hogy a helybéliek a gárdisták előadása után, amelyet a helyi kultúrházban tartottak, szinte feltüzelten mentek haza, többen szidalmazták és fenyegették a cigányokat, akik némán szemlélték az eseményeket. A roma politikus attól tart, hogy a szélsőséges eszmékkel megfertőzöttek támadást is intézhetnek a cigányok ellen, mint ahogy erre már több településen, az ország különböző pontjain is volt példa, felidézve a polgárőrök Molotov-koktélos támadásait cigányok ellen.

A "Prikezsia Gárda" és a náci szellemiség, a szélsőjobboldal előretörekvése ellen Budapestre, szeptember 20-ra a cigányság történelmének legnagyobb demonstrációját hirdette meg az MCF-et vezető Kolompár Orbán és választási szövetségesei, és a rendezvényhez több megyei Lungo Dromos szervezet is csatlakozott.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt