HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ismét romát vertek a rendőrök Mohácson?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mohács
2008 Szeptember 11    Forrás: bama.hu


Ez a cikk archív

Azt állítja egy 17 éves, mohácsi fiatal, hogy rendőrök bántalmazták kedden délután. Egyik karján és hátán még látszik ütlegelés nyoma, erről látlelete is van, közölte lapunkkal telefonon a fiatalember szerda este.

Hirdetmény

A fiút biciklik eltulajdonításával gyanúsítják. A Dunántúli Naplónak úgy nyilatkozott, négy drótszamár elkötését elismerte, ám a rendőrök azt szerették volna, ha tíz kerékpárt vállal magára. Elmondása szerint kihallgatásra vitték, de már a rendőrautóban bántalmazni kezdték, hogy ismerje el, lopott. Ezt eleinte tagadta, majd vallott. Mindeközben egy erdőbe vitték be, letérdeltették, úgy folytatták ütlegelését - emlékszik.

Kovács István, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője, de a sértett maga sem lát feltétlenül összefüggést a között, hogy a rendőrök bántalmazták a fiatalembert, s hogy a fiú cigány származású. A kisebbségi önkormányzat vezetője kiemelte, akárkit bántottak volna jogtalanul, az megengedhetetlen lenne. Ha valaki lopott, bűnhődjön érte a törvények szerint, a túlkapásokat viszont meg kell fékezni. Az elmúlt évben négy esetről is beszámoltunk, ahol azt állították - mindenütt roma származásúak -, hogy jogtalan rendőri bántalom érte őket Mohácson.

Kerestük a megyei rendőr-főkapitányságot is, akik azt írták: "Információink szerint a gyanúsított feljelentést tett a rendőrök ellen, bántalmazás miatt, hasonlóan néhány korábbi ügyhöz. A sorozatos feljelentések alapján vélelmezhető, hogy néhányan úgy gondolják, a rendőrök támadása elbizonytalanítja, akár el is lehetetleníti intézkedéseiket, személyüket. Minden ilyen esetben kívülálló szerv vizsgálja az ügyet, és hoz döntést. Rendőröket elmarasztaló döntés az említett esetekben nem született".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt