2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Koldusbotra jutott a Cigány Kisebbségi Önkormányzat Majsán
2008. 08. 29. 00:00

A várható bevétel csupán töredéke annak, amit a kisebbségi önkormányzatnak vissza kell fizetnie az árverést kezdeményező Országos Foglalkoztatási Közalapítványnak.

Az ingóságok lefoglalását egy bírósági határozat nyomán végezte el a kiskunhalasi Simoláné Vecsernyés Tímea önálló bírósági végrehajtó, majd kitűzte az árverési hirdetményt a kiskunmajsai városháza előtti hirdetőtáblán.

Eszerint a lefoglalt, amúgy nem jelentős értéket képviselő ingóságok szeptember 4-én, csütörtökön 10:35-kor kerülnek kalapács alá a cigány kisebbségi önkormányzat Fő utca 130. alatti irodájában.

Egyebek között komplett - ámde használt - számítógépekre, monitorokra, irodabútorokra, bőr ülőgarnitúrákra, és még egy festményre is licitálhatnak az árverésen résztvevők. Azt, hogy a visszafizetendő pontos összeg mekkora, nem sikerült megtudnunk, de nem hivatalos forrás szerint 10 millió 730 ezer 800 forintról, és kamatairól van szó, amit nem a célnak megfelelően használt fel az önkormányzat. Sem Kolompár Orbán, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Kiskunmajsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője, sem pedig Székely Gabriella, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány ügyvezetője nem nyilatkozott.