HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megfenyegették a Gárda-per bíráját

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda
2008 Augusztus 27    Forrás: Független Hírügynökség


Ez a cikk archív

Elmarad a Magyar Gárda feloszlatására indított per hétfőre kitűzött újabb tárgyalási napja, mert az ügy bírája névtelen fenyegetéseket kapott.

Hirdetmény

A Fővárosi Bíróság szerdai tájékoztatása szerint a szeptember 1-re halasztott tárgyalás elmarad, mert az ügy bírája névtelen fenyegetéseket kapott telefonon. A bíró elfogultságot jelentett be. A Polgári Kollégium vezetője intézkedett új bíró kijelöléséről. A következő tárgyalás határnapját a bíróság hivatalból tűzi ki. A tárgyalás elmaradása nem okoz elhúzódást a peres eljárásban, ugyanis az elutasított beavatkozási kérelmek miatt a beavatkozni szándékozók fellebbezést nyújtottak be a bírósághoz. Fellebbezési kérelmüket a Fővárosi Bíróság szerdán terjesztette fel a Fővárosi Ítélőtáblához. A per csak az ítélőtábla döntése után folytatható.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Gárda-ügy utolsó tárgyalási napján, június végén, szeptember 1-re halasztották a pert. Ugyanis a felperesi és az alperesi oldalon is többen jelezték, hogy részt vennének a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatására kezdeményezett eljárásban. Közülük a bíróság háromnak, a Magyarországi Kisebbségek Pártjának, a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének és egy nyugalmazott mérnöknek engedélyezte a perbe való beavatkozást.

Az ügyészség által kezdeményezett polgári perben már korábban csatlakozott a felperesi oldalhoz a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az Országos Cigány Önkormányzat. A felperesi oldalt ők és a Magyarországi Kisebbségek Pártja, illetve a Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete erősíti. Az alperesi oldalon pedig Reiner Péter nyugalmazott mérnök kapott lehetőséget a beavatkozásra. A többiek - közöttük Mónus Áron, az Új Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Túlélés '98, az '56-osok Világszövetsége, illetve a Magyar Antifasiszták és Ellenállók Szövetsége - beavatkozási kérelmét a bíróság elutasította.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt