2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hadüzenet az uzsorásoknak
2008. 08. 26. 00:00

Drávapiski polgármestere abban reménykedik, sikerül anyagilag tönkretenni az illegális kölcsönzőket.

Kétnyelvű, magyar és beás cigány feliratokat szögeltek ki a dél-baranyai településeken. Ezeken arra szólítják fel a lakókat, hogy ne fizessenek az uzsorásoknak. Az akciót Mali Zoltán találta ki, aki a közelmúltban két férfit is rendőrkézre adott, amiért uzsorakamatra adtak pénzt néhány falubelinek.

Drávapiski polgármestere abban reménykedik, sikerül anyagilag tönkretenni az illegális kölcsönzőket.

"Ezzel próbáljuk elvágni a pénz útját előlük, mert anyagilag nagyon ki vannak erősödve, és hisszük azt, hogyha a törlesztő-részleteket az emberek nem fogják fizetni nekik, akkor ők is fejre állnak előbb-utóbb" - közölte Drávapiski első embere.

Dél-baranya a megye legszegényebb régiója, csaknem 80 százalékos a munkanélküliség, az emberek jó része segélyből él. Mali Zoltán egy ügyvédet is talált, aki hajlandó ingyen képviselni azokat, akiket az uzsora-maffia fenyeget.

"Úgy gondolom, hogy ez egy elterjedt és egy számottevő probléma itt az Ormánságban, illetve Dél-Baranyában, és úgy gondoltam, hogy kötelességem segítséget, jogi segítséget nyújtani ezeknek az embereknek" - mondta el Holczknecht Zoltán üghyvéd.

Mali Zoltán szerint eddig csak Baranyában majdnem 100 ingatlan került már az uzsorásmaffia tulajdonába, 10 emberből ugyanis 9 nem képes visszafizetni a tartozását.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök