2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Cigány "gárdát" hívna életre Kolompár Orbán
2008. 08. 23. 00:00

Elfogták azokat a huligánokat, akik még kedden esete Székesfehérvár főleg romák lakta utcájában kövekkel megdobált egy házat, súlyosan megsebesítve egy roma kislányt.

Kedden késő esete támadtak a huligánok a romák lakta házra. A berepülő kövek életveszélyesen megsebesítettek egy, a szobában számítógépező kislányt. A családfő szerint nem ez volt az első eset, ezért is akarták elcserélni a lakást.

Az eset után 24 órával elfogták az elkövetőket. A térfigyelő kamera felvételei buktatatták le őket. A gyanúsítottak között zámolyi, csopaki és székesfehérvári férfi is van, akik már előzetes letartóztatásban vannak, egyiküket még keresi a rendőrség.

A 12 éves kislány azóta megműtötték, a vizsgálatok megállapították, hogy betört a koponyája, de az agya nem sérült meg. Betegágyánál ott volt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, és Mohácsi Viktória az SZDSZ európai parlamenti képviselője is.

Kolompár Orbán szerint az egyre gyakoribb rasszista támadások miatt a romáknak össze kell fogniuk. "Arra szólítom fel a roma társadalmat, hogy tegye félre a pártpolitikai és egyéb kötődését és fogjon össze a hazai cigányság érdekeiért és egy olyan önvédelmi mozgalom megszervezésében vegyen részt és mutassunk meg, hogy erősek vagyunk és ha úgy adódik akkor meg tudjuk védeni magunkat" - fogalmazott.