2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Gyöngyös Jászberénybe telepíti a cigányokat?
2008. 08. 18. 00:00

Gyöngyös önkormányzata ingatlanokat vásárol a kitelepülő romáknak Jászberényben - írta a jászberényi városi újság egy sajtótájékoztatón elhangzottak alapján.

A július 26-i számban Juhász Dániel, Jászberény fideszes alpolgármestere azt állította: Gyöngyös a jászsági város Neszűr nevű elhanyagolt részén vesz házakat olyan cigány családoknak, akiknek ingatlanjait Gyöngyösön lebontották.

Az írás megjelenése után Gedei József, Jászberény MSZP-s vezetője meg is kérdezte gyöngyösi kollégáját, hogy igaz-e a hír, de Hiesz György, Gyöngyös szocialista első embere levelében cáfolta a szervezett áttelepítés tényét. Volt hat roma család, akik készpénzt kaptak, hogy maguk oldják meg a lakásgondjukat. Ezek közül három indult a Jászságba, de nem Jászberénybe - írta a gyöngyösi polgármester.

Az egyik Neszűrbe költöző férfi közben a Heves megyei internetes portálnak elmondta, hogy Gyöngyösről jöttek, de szó sincs irányított kitelepítésről. A család jól érzi magát az új helyen, s a kezdeti nehézségek is megoldódtak. A szomszédok ugyanis nem vették jó néven, hogy Lászlóék eleinte a szőlőlugasba kötötték be lovaikat, azok pedig mindent lelegeltek.