HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az OCÖ anyagi segítséget nyújt a gyöngyösi vonatbalesetben elhunytak családjának

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  gyöngyös
2008 Augusztus 18    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) együttérzését fejezi ki a csütörtöki Vámosgyörk és Gyöngyös közötti vonatbalesetben elhunyt öt ember családjának, és anyagi támogatást ad a hátramaradottaknak - mondtaa RomNetnek a szervezet elnöke pénteken.

Hirdetmény

A baleset csütörtök délután akkor történt, amikor egy személyautó olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre, az autóba a Gyöngyös felé közlekedő vonat belerohant. A személyautóban két felnőtt mellett egy 14, egy 15 és egy 16 éves fiú utazott, ők családtagok voltak, és valamennyien a helyszínen életüket veszették.

Kolompár Orbán úgy fogalmazott: borzalmas tragédia, ha egy család hirtelen elveszíti gyermekét, aki előtt még ott állna a jövő, de a csütörtöki, példa nélküli balesetben egy egész család, három tizenéves és édesapjuk veszette életét.

Az OCÖ elnöke közölte: a családtagoknak anyagi támogatást adnak temetési, vagy egyéb költségeik fedezésére, egyben együttérzését fejezte ki a rokonságnak, hozzátartozóknak.

A roma vezető azt mondta: egy tragédiában mellékes dolog, hogy az érintettek tartoznak-e valamilyen nemzetiséghez, mert a bajban önzetlenül, felebaráti szeretettel, emberséggel kell tudni segítséget adni, megjegyezve, idén április közepén, amikor a Veszprém megyei Tüskeváron három kisgyermek vesztette életét egy lakástűzben, a nem roma szülőknek is támogatást adott a roma érdekképviseleti szervezet.

A balesetet követően azonnal a helyszínre ment Farkas Antal, az OCÖ főkoordinátora, és tájékozódott a körülményekről, és együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak. A roma vezetők azért mentek a baleset helyszínére, mert a rendőrség tucatnyi autóval érkezett a vasúti sínekhez, ahol az elhunytak ropkonai is mintegy félszázan megjelentek, és közel akartak menni az összeroncsoloódott autóhoz, amelynen a három tizenéves is volt.
www.romnet.huHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt