2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az OCÖ anyagi segítséget nyújt a gyöngyösi vonatbalesetben elhunytak családjának
2008. 08. 18. 00:00

Az OCÖ együttérzését fejezi ki a csütörtöki Vámosgyörk és Gyöngyös közötti vonatbalesetben elhunyt öt ember családjának, és anyagi támogatást ad a hátramaradottaknak.

A baleset csütörtök délután akkor történt, amikor egy személyautó olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre, az autóba a Gyöngyös felé közlekedő vonat belerohant. A személyautóban két felnőtt mellett egy 14, egy 15 és egy 16 éves fiú utazott, ők családtagok voltak, és valamennyien a helyszínen életüket veszették.

Kolompár Orbán úgy fogalmazott: borzalmas tragédia, ha egy család hirtelen elveszíti gyermekét, aki előtt még ott állna a jövő, de a csütörtöki, példa nélküli balesetben egy egész család, három tizenéves és édesapjuk veszette életét.

Az OCÖ elnöke közölte: a családtagoknak anyagi támogatást adnak temetési, vagy egyéb költségeik fedezésére, egyben együttérzését fejezte ki a rokonságnak, hozzátartozóknak.

A roma vezető azt mondta: egy tragédiában mellékes dolog, hogy az érintettek tartoznak-e valamilyen nemzetiséghez, mert a bajban önzetlenül, felebaráti szeretettel, emberséggel kell tudni segítséget adni, megjegyezve, idén április közepén, amikor a Veszprém megyei Tüskeváron három kisgyermek vesztette életét egy lakástűzben, a nem roma szülőknek is támogatást adott a roma érdekképviseleti szervezet.

A balesetet követően azonnal a helyszínre ment Farkas Antal, az OCÖ főkoordinátora, és tájékozódott a körülményekről, és együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak. A roma vezetők azért mentek a baleset helyszínére, mert a rendőrség tucatnyi autóval érkezett a vasúti sínekhez, ahol az elhunytak ropkonai is mintegy félszázan megjelentek, és közel akartak menni az összeroncsoloódott autóhoz, amelynen a három tizenéves is volt.
www.romnet.hu