2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Továbbra is önfeloszlatna a megyei cigányönkormányzat elnöke
2008. 08. 05. 00:00

Annak ellenére ragaszkodik a megye cigány kisebbségi önkormányzat önfeloszlatásához Dógi János elnök, hogy több képviselőtársa határozottan visszautasította ezt.

A Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatban kialakult helyzet csak nehezíti és rontja a helyi cigányok esélyeit és életkörülményeit - ezekkel a szavakkal reagált Dógi János, a BMCKÖ elnöke a szervezet négy tagjának napokban kiadott nyilatkozatára.

Mint ahogy szombaton írtuk, Éri Lajos, Lingurár Sándor, Ficz Gyula és Mezei Tibor elutasította Dógi Jánosnak az önkormányzat feloszlatásáról szóló elképzelését és jelezte, megvonja a bizalmat az elnöktől.

Dógi János úgy vélekedett, a bizalom megvonására elsősorban neki lenne oka a többiekkel szemben.

- Minden képviselőt megkérek nyilatkozzon, hogy a mandátumával összeegyeztethetetlen tevékenységet nem folytat vagy folytatott az elmúlt időszakban. Amennyiben mégis folytat ilyen tevékenységet, akkor felszólítom, hogy azonnali hatállyal, mondjon le, vagy támogassa a felvetésemet: miszerint az elmúlt egy év eredménytelenségére hivatkozva oszlassuk fel közösen a megyei cigány önkormányzatot - fogalmazott lapunknak hétfőn délután a BMCKÖ elnöke.